V Sloveniji imamo odličen sladoled, pa čeprav bo ob tej trditvi zavzdihnilo in odkimalo veliko ljudi. A iz prve roke vam lahko povemo za Ljubljano – izbira je odlična in res kakovostna. Še vedno boste najboljši sladoled zagotovo dobili v Italiji, posebej v Firencah, ki je meka te hladne poslastice, a zanimivo je, da vsi, kjerkoli že smo, izbiramo bolj ali manj podobne okuse.

Pa poglejmo, kaj o vas pove vaš najljubši okus sladoleda. Za vas imamo zelo strokoven test – no ja, ni ga treba jemati preresno.

1. Vanilja

Veliko ljudi vas bo imelo za preveč osnovne in dolgočasne, a enostavno ne razumejo lepote klasike. Radi imate dobro kakovost in minimalizem. Niste oseba, ki bi jo napadala tesnoba, zelo dobro se ognete tudi stresu – v vsakdanu znate najti ravnotežje in mir ter uživate v trenutkih, ki vam jih prinese življenje.

2. Čokolada

Vaše življenje je polno veselja in samo ljubezni. Medtem ko imate močno mnenje o vseh stvareh, radi raziskujte tudi nove stvari in uživate v novih izkušnjah. Najverjetneje živite v udobnem in toplem domu, obdani s kupom kuharskih pripomočkov, ki ste jih prinesli z vseh koncev sveta.

3. Jagoda

Vaši prijatelji bi vas opisali kot izredno zveste in energične. Vi ste tisti, ki je vedno za akcijo po šoli ali službi, tudi če je bil dan že zelo dolg. Zelo radi ste zunaj, tečete, hodite v hribe ter čutite neskončno ljubezni do živali.

4. Kava

Ste bolj zaprti, ponavadi sami uživate ob kavi in dobrem branju. Zelo radi ste sami s seboj. Vaš popoln več je, če greste na dolg sprehod ali pa se dobite s kakšnim starim prijateljem iz srednje šole ter klepetate ob kozarčku piva.

5. Meta s koščki čokolade

Ste zelo sproščeni in velik poštenjak. Morda v srednji šoli niste bili največja faca, a ste bili vedno del velike družbe. Ste oseba, ki trdno stoji na tleh, radi tečete in gledate nogomet, a vseeno radi zavijete v gledališče in kino. Večina vas ima rada, vi pa se želite imeti predvsem fino.

6. Banana

Vedno ste odlično in brez dvoma ste super zdravi. V prostem času veliko tečete, tudi kakšen maraton, ali pa pišete nagrajevane knjige. Najverjetneje počnete kar oboje. Vsi vas imajo radi.

7. Piškotek

Ste iznajdljivi in zviti. Vaš dom je poln stvari, ki ste jih naredili sami, med prijatelji pa ste znani po svojih 'low-budget' zabavah, ki so vedno izvrstne. Radi imate žive barve in velike vzorce, a zanimivo, da niste glasni in nastopaški. Velika verjetnost je, da imate radi pse.

8. Tiramisu

Ste mehka oseba z veliko smisla za humor. Sicer veliko stvari ne jemljete resno, a se radi učite novih stvari. Niste človek, ki bi slepo sledil trendom, in v vseh okoliščinah vaša glava ostaja hladna in trezna.

9. Karamela

Imate globoko in večplastno dušo. Najverjetneje uživate v jogi in meditaciji ter imate delo, ki vam vsak dan ponuja nove izzive. Radi imate mačke in v vaši omari je veliko črnih oblek. Nekateri se vas morda celo bojijo, a v resnici ste sramežljiva in zelo čuteča oseba.

10. Limona

Ste v velikem soglasju s svojim telesom, ki mu znate prisluhniti. Ohranite samospoštovanje tudi, ko se drugi norčujejo iz vas. Doma imate radi veliko rastlin, radi delate na vrtu. Ne marate nereda.

11. Pistacija

Morda na začetku res delujete nekoliko zadržani, a imate v resnici zelo močno osebnost. Ste kreativni in zelo kompleksni. Tudi če živite v mestu, ves čas sanjate o tem, kako bi se preselili na podeželje in imeli malo kmetijo. Nimate ovir in zadržkov, zato vas privlačijo prav vsi ljudje.

12. "Jaz ne maram sladoleda."

Ko pogledate v svojo notranjost, kako je? Je to hladen, žalosten kraj? Je morda samotno in nekoliko nevarno? Nehajte se sprenevedati in si privoščite kepico sladoleda. Uživajte v poletju in življenju, še prehitro bo minilo. Okusite ljubezen!

Preberite še: Odličen in preprost recept za domač sladoled

Lisa - 32/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 32/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.