Prihaja pomlad in krila postajajo vse bolj aktualna. Rade jih imamo, ker so preprosta, udobna, zračna, elegantna in zapeljiva. Nosimo jih v službo, na zabavo, v njih se podamo po nakupih ali na plažo. Dobro se razumejo z našimi petkami, supergami in natikači, bombažnimi majicami in svilenimi topi. Pa vendar ... Izbrati je treba ustrezen kroj.

Ozek kroj

Če ste nizke rasti, izberite ravno krojeno krilo ali krilo, krojeno na A in iz mehkih tkanin. Sega vam naj do kolen. Predolga ali prekratka krila vas bodo optično le še pomanjšala.

A-kroj

a kroj

Za bolj zaobljene postave je idealno krilo tisto, ki je krojeno na A ali se ovije okoli vašega telesa. Bodite pozorne na izbiro materiala. Izogibajte se trdih tkanin, raje izberite mehke, rahlo raztegljive tkanine, in gladkih tekstur, ki bodo nežno zdrsele čez vaše obline. Ravno tako opustite vsa plisirana krila ali krila z dodanim volumnom (na kakršenkoli način), hkrati pa pazite, da krila ne bodo preozka! Vzorci naj bodo vertikalni, krila z vodoravnimi črtami so prepovedana!

Mini krilo

mini

Kratko krilo izberite, če imate lepo oblikovane noge, saj vam jih mini krilo nekoliko podaljša. Lahko si privoščite krilo, ki se spredaj zapenja z gumbi ali ima kakšen drug vertikalni detajl ali vzorec, izogibajte pa se krilom iz trdih tkanin, stranskim našitim žepom in tistimkrilom, ki vam segajo do sredine meč.

Maksi in plisirana

maxi

Za suhe in visoke postave so primerni skoraj vsi kroji. Vendar če vas skrbijo zelo suhe noge ali preozki boki, raje posezite po plisiranih ali nabranih krilih, ki vam bodo v predelu bokov dodale nekaj širine. Zelo ozkemu pasu bo lepo pristajal debelejši pas, suhe noge pa bodo videti bolj zapeljive v dolgih krilih s stranskim razporkom.

Dobra novica za vse, ki imate nekoliko večjo zadnjico, je, da vam krila pristajajo bolje kot hlače!

Izbrala in pripravila: Mateja Čelan

Lisa - 17/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 17/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.