Vročina poletnih dni morda prija človeku, žival pa zaradi visokih temperatur ni najbolj zadovoljna. Poskrbite, da bo poletje tudi za vašega psa prijetno in zabavno.

Če ima vaš pes gosto in dolgo dlako, mu olajšajte vroče dneve in dlako skrajšajte, vendar pazite, da ne bo prekratka, saj psa lahko sonce tudi opeče. Odpeljite ga k pasjemu frizerju ali pa uporabite aparat za striženje Moser, od 54 EUR naprej, www.zazivali.si.

Po plavanju v slani vodi psa oprhajte s sladko vodo, saj sol lahko draži kožo in blazinice na tačkah. Če pes po igri v morski vodi dobi drisko, je ta lahko posledica hlastanja slane vode. V tem primeru je nevarno tudi, da zaradi prevelikega vnosa soli pes dehidrira!

hladilna blazina za pse

Ležišče s funkcijo hlajenja za vroče poletne dni vsebuje hladilni gel, ki hitro absorbira toploto in jo odvaja. Hladilna blazina je odličen pripomoček za poletno vročino, je enostavna za uporabo in se odlično obnese na potovanjih! Deluje brez elektrike in ga ni treba predhodno hladiti. Hladilna blazina Cool-Relax, 24,99 EUR (40 x 50 cm), 59,99 EUR (90x60cm), www.zazivali.si.

Psu omogočite, da se v hudi vročini okopa v potočku, jezeru, morju ali pa mu na domačem vrtu postavite bazen ali ga okopajte z vrtno cevjo – vedno imejte v mislih, da so psi kot otroci – radi se igrajo z vodo.

Pes naj ima na voljo svoj prostor v senci. Če sence ni, mu na travnik postavite zložljiv senčnik iz najlona, ki bo psu zagotavljal zaščito pred soncem (130 x 85 x 90 cm), 14,99 EUR, www.zazivali.si.

Na daljši sprehod se odpravite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Če se s psom odpravite na izlet, ga nikoli ne pustite v vozilu samega, tudi če je vozilo parkirano v senci. Med vožnjo pa psu ne dovolite, da bi mu glava molela iz avta, saj si lahko prehladi oči ali ušesa.

Ne kuhajte, ponudite psu briketirano hrano
  • Se s kužkom pripravljate na dopustniške dni, vaš pes pa je samo kuhano hrano? Pravočasno ga navadite na briketirano hrano, da vam med dopustom ne bo treba kuhati!
  • Pes naj ima vedno na voljo svežo vodo, ne samo doma, tudi če se odpravite na krajši sprehod po mestu.
Lisa - 26/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 26/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.