Nekaj preprostih modnih pravil za vse tiste dame, ki so že zakorakale v trideseta, štirideseta ali petdeseta.

Oblačite se po svojih željah in okusu, ne po okusu drugih!

Vsaka izmed nas se je na neki točki svoje 'modne' kariere želela prilagoditi okolici. Ali umiriti svoj divji stil in za prvi zmenek obleči krilo, morda superge zamenjati za petke, da bi se lažje vklopila v skupino prijateljic.

Svetujemo, da takšne navade opustite najpozneje do tridesetega leta. Izjema je delovno mesto, kjer oblačenje po protokolu ni tako slaba ideja. V prostem času pa upoštevajte izključno svoj lastni protokol, kajti le tako se boste ves dan počutile zares dobro in samozavestno. In ker boste le tako ostale to, kar ste!

Kroj je najbolj pomemben

Prva in najpomembnejša stvar, ki jo morate upoštevati, ko nakupujete, je kroj. Če obleka ni krojena po obliki vašega telesa in vam kroj ni kot ulit, potem tak nakup vsekakor izpustite. Verjemite! Ne glede na fantastično barvo in čudovite vzorce, če vam kroj ne ustreza, oblačila ne boste nosile! Razen če poznate res dobro šiviljo, ki vam bo pripravljena oblačilo prekrojiti po meri vašega telesa. Potem pa kar pogumno.

Nadgradite svoje najljubše kose!

Svoje najljubše kose in tiste univerzalne, ki jih nosite zelo pogosto (na primer suknjič, usnjena jakna, kavbojke ali klasična bela srajca, morda balerinke ali zimske škornje), si privoščite nekoliko kvalitetnejše.

V tridesetih je tudi vaš zaslužek verjetno nekoliko boljši kot v študentskih letih, zato se ne obotavljajte preveč, ko gre za pomembne kose oblačil. Tako in tako veste, da jih boste nosile ves čas in denar niti slučajno ne bo 'zapravljen'!

Ne izogibajte se modnemu eksperimentiranju!

Tudi če niste več v dvajsetih, to še ne pomeni, da mora vaša garderoba postati pusta in dolgočasna. Preizkušajte nove barve, mešajte vzorce in stile ali za svojo postavo izberite povsem nove kroje! Kombinacije dobro premislite in prilagodite letom in prav kmalu boste lahko videti veliko bolj modno in samozavestno kot večina najstnic!

10 kosov, ki vam bodo pristajali, ne glede na leta:
  • Oprijeto krilo, dolžine pod koleni
  • Vpadljivi uhani
  • Mala črna oblekica
  • Suknjič s potiskom
  • Obleka, krojena kot srajca
  • Superge
  • Drzna sončna očala
  • Oblačila živih barv
  • Enostavno usnjeno krilo
  • Klasična bela srajca

Preberite še: 10 modnih kosov, ki jih potrebuje vsaka ženska

Lisa - 14/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 14/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.