Poletje. Čas, ko se zdi, da vse teče drugače in bolj počasi. Ko se sprostimo in dihamo drugače, ko se ne zdi, da so na počitnicah tudi skrbi in težave. Ko so okrog nas samo sonce, voda in zrak, za nekatere pa še gore.

No, je tudi dež, sploh letos ga je kar nekaj več, kot smo ga vajeni poleti in kot so tudi različne napovedi pred nekaj meseci kazale. Ampak treba je znati uživati, tudi ko razmere niso idealne in po naših željah ter pričakovanjih. Je pa dobro biti pripravljen na vse, vsaj pri garderobi.

Jaz na dopust vedno vzamem – vse. Tudi poleti, za vroče in suho, mrzlo in mokro, pa še za kup drugih počitniških priložnosti – tako, za vsak primer. Za zjutraj, recimo, ko grem s kolesom po svež kruh, se usedem v prijetno senco priljubljenega lokala, spijem dišečo kavo, ki je čisto drugačna od moje seveda, in opazujem zaspane podobe turistov. Za na plažo, ki je pravzaprav sprehod po že manj prijetnih temperaturah do tistega mirnega kotička s čisto vodo tam nekje. Pa za 'prosti' čas v kampu, poležavanje in večerni sprehod, ki je včasih kar tako, včasih pa romantično obarvan ogled bližnjega kraja.

Potem so tu še čevlji ali celo škornji za čas po nevihti ali neurju, ki v kampu enostavno mora biti, eno popoldne prav gotovo!

Kako zanimiv je trenutek, ko končno vsi naenkrat dočakamo trenutek, da dež poneha, in se začnejo odpirati zadrge na šotorih, da gremo lahko (vsi) v isto smer, po možnosti v pižamah. Le kam ... Pa še udobni natikači za hojo do plaže in sandalčki, če se le da, dva para.

Moj počitniški kovček, no, ja, včasih ni samo eden, pa ni tako poln samo zato, ker 'takrat' ne vem, kako bom razpoložena in kdaj bom sploh želela kaj obleči, ampak tudi zato, ker je tako prijetno po nekaj dnevih zdoma obleči nekaj svežega, zlikanega in tako zelo dišečega.

Čeprav vedno rada tudi perem na dopustu. Ja, res! V skupni umivalnici, s pogledom na šotore in turiste, ki prihajajo in odhajajo. Tista mrzla voda sredi vročega opoldneva. Kako dobro dene! In potem vonj perila, ki se suši. Užitek! Ne verjamete? Poskusite! To je čisti odklop.

Aaah, morje je itak – odklop!

Lisa - 31/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 31/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.