Ko pomislimo na poletje, nam najprej padejo na misel sonce, morje in veter, pa veliko gole kože in barve, ki jih imamo najraje. Če pa gremo v podrobnosti, je naša domišljija žal velikokrat preveč toga. Res je, da smo oblečeni 'hitreje', pa vendar lahko poskrbimo, da tudi bolj domiselno.

Če začnemo pri hlačah. Velikokrat so kavbojke tiste, ki so celo poleti na prvem mestu, čeprav debele in neudobne. Le kako so lahko tudi sproščene?! Odločite se raje za bombažne hlače, take v živahni barvi, ozke ali ohlapne, tankih in lahkih materialov, dolge le do gležnjev. Ali pa široke po vsej dolžini, dolge toliko, da prekrivajo sandale. Lahko so krojene tudi tako, da se zaradi neizrazitih hlačnic zdi, da so krilo. Mogoče celo plisirane.

Letos se plise kar dobro predstavlja na obešalnikih v trgovinah, čeprav predvsem na krilih, ki so močnih barv in dolga, včasih delno prosojna. Da bo vročina čim bolj prijetna, pa naj le bodo v omari nujno tudi krila do kolen ali sredine meč, pisana ali enobarvna, s širokimi gubami, in tudi kakšno kratko in ozko. In obleka z rokavi, oprijeta do kolen, ali pa rezana v pasu in spodaj široka. Ena pa nujno romantična, brez rokavov in dolga do tal.

Seveda pa je največ mikic in raznih topov. Naj bodo zanimivi in pisani, tisti enobarvni in dolgočasni naj raje počakajo na zimo, ko jih boste oblekle pod toplo jopico. Poletne jopice pa naj bodo tanke in dolge, da se boste ob hladnejših večerih lahko ovile vanje, seveda v živih barvah, ali pa kratke, da jih boste oblekle na bogato nagubano krilo.

Ne pozabite še na kakšen suknjič v poletni barvi, nežni ali močni. In tudi v črni, ker poletna bela se tako lepo poda k črni, sploh letos, ko je to trend.

Torbice in sandale pa ... imejte jih enostavno več. Tako cenovno dosegljivi so in ponudba pestra, da se jim je enostavno težko odreči. Pa nakit in sončna očala! Aaaah ...

Ko iščete po trgovinah svoje nove kose, brskajte in pomerjajte počasi in z občutkom. Bodite potrpežljive! Verjemite, da je (tudi) to pameten recept za sproščeno in veselo poletje!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.