Ženske in moški smo različni. V veliko pogledih. (Mogoče bo kdo celo rekel, da v vseh.) 

Tako si tudi čas zase vzamemo vsak po svoje. Moški gredo na pivo po rekreaciji ali pa kar brez nje, seveda s prijatelji, mogoče na tekmo ali pa samo pred televizijo, me pa raje (pustimo zdaj pospravljanje) na klepet s prijateljico ali pohajkovanje po trgovinah. Kaj pa tisti pravi čas zase?

Se znate razvajati? Doma? Ko ni nikjer nikogar. Ko vladata le mir in tišina. Ko se slišijo le vaši koraki in šumi, ki jih spremljajo, v ozadju pa komaj zaznavni zvoki melodije, ki nežno boža in vas počasi vodi tja, kjer časa ni, ker se je ustavil …

Ko svetlobo ponudijo le bele sveče vseh velikosti, ki z malimi plameni čarajo skrivnostno vzdušje po vseh policah in tudi na tleh, posebej pa okrog kadi, polne vroče vode z debelo plastjo mehurčkov na njej. Ko na mali mizi ob njej stoji kozarec z elegantnim visokim pecljem in steklenica šampanjca. Ko vse diši, kot bi se sprehajali po travniku, polnem cvetoče sivke. Ko na stolu potrpežljivo čaka debel kopalni plašč, da vas sprejme v svoj mehak in topli objem.

Ko sta le mir in tišina. Vi pa najprej s knjigo, ki vas je prejšnji večer s svojo zgodbo potegnila čisto vase, potem s spomini na čudovito poletje, ki je za vami in na koncu … le mir in sproščenost. Ki ju zmoti šele vedno bolj hladna voda.

Kaj ni to odličen začetek konca tedna? V petek popoldne, ko je delovni teden že za vami, pred vami pa sobota in nedelja, dva dneva, polna prijetnih dogodkov in druženja s prijatelji, ki jih že dolgo niste videli? Pa če ste sami ali imate družino. Da se le odločite in pripravite 'teren'. In svečke, dišave, najbolj hranilno kremo za obraz in najbolj vlažilno mleko za telo, najljubši lak za nohte in najboljši šampanjec … čisto na koncu pa še svežo pižamo za sveže postlano posteljo.

Vredno se je razvajati! Si zapomniti, kako prijetno je, in to kar v varnem zavetju doma, ko ni treba iz kakšnega salona od prijetne sproščenosti še vsa omamljena na pot do doma. Predvsem pa si obljubiti, da se bo to zgodilo večkrat. Pa ne šele od novega leta naprej.

Jaz že vem, imela bom zelišča!

Liza - 48/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.