Sprehajanje psa v urbanem okolju od lastnika zahteva upoštevanje osnovnega bontona, hkrati pa se mora lastnik zavedati lastnosti, ki so značilne za pasmo njegovega psa.

Pes, ki ga sprehajate v mestu, mora biti poslušen in ubogljiv, če je v preteklosti pokazal znake agresivnosti, pa naj ima med sprehajanjem vedno nagobčnik. Od lastnika se pričakuje, da upošteva veljavno zakonodajo.

Predvsem je pomembno, da kot lastnik psa za svojim ljubljenčkom poberete iztrebke, da svojega psa vodite na povodcu in da ga sprehajate na zelenicah, kjer sprehajanje psov ni prepovedano z oznako. Pomembno je, da se izogibate nasadom cvetja in predvsem svojega psa ne spustite v bližino otroškega igrišča.

Če je v bližini cesta, poskrbite za varnost v prometu in psa vodite po pločniku, ne pa po kolesarski stezi. In predvsem bodite pozorni na tekače, da jih vaš pes ne bi prestrašil med rekreativnim tekom.

Svetovalni kotiček za živali

Če imate vprašanje ali potrebujete nasvet za hišnega ljubljenčka, pišite na info@zazivali.si in opišite težavo, na katero se bomo potrudili odgovoriti.

Lisa - 11/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 11/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.