Lara je izjemna ilustratorka, ki sicer živi v Veliki Britaniji, a njene ustvarjalne korenine segajo v Slovenijo.

Kot nam je povedala, so njene ilustracije močno zaznamovali zahodnoafriški vzorci na tekstilu, na njeno ustvarjanje pa so vplivale tudi svetle in drzne barve zemlje in živalskega kraljestva, ki jih tako rada vključuje v svoja umetniška dela.

"Obožujem tudi otroške knjige in v navdih so mi dela Mauricea Sendaka, Marlenke Stupica in Billa Traylorja," nam je zaupala ustvarjalka, ki se je po uspešnem zagovoru diplome odločila izdati knjigo. Njena slikanica Herbert, ki govori o polžu lazarju, ki s pomočjo vešče spozna, da s svojimi slinastimi sledmi ustvarja slikarske umetnine, je prvič izšla na Portugalskem, kjer so jo izbrali za najlepšo otroško knjigo, nato pa še v Franciji in Braziliji, dobila pa je tudi slovensko različico.

V slovenski jezik jo je prevedla kar Larina mama, pisateljica Sonja Porle, ki jo je to poletje hči obiskala v Sloveniji in za seboj pustila še eno sled z razstavo Drobna Vesolja. Lara bo na 'otoku' nadaljevala v začrtanem ustvarjalnem tempu. "V načrtu imam še naprej slikati in ustvarjati otroške slikanice."

Lara HawthorneKje jo najdete?

Larine ilustracije si lahko ogledate na spletni strani www.larahawthorne.com.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 31/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 31/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.