Gospodarsko razstavišče od petka, 15. februarja 2013, gosti največjo svetovno potu­jočo razstavo o renesančnem umetniku Da Vinciju in s tem odpira vrata v edinstveno doživetje dediščine tega največjega genija v zgodovini človeštva.

Razstava bo odprta do 12. maja 2013, vse dni v tednu, od 9. do 20. ure. Gospodarsko razstavišče po dogovoru organizira tudi vodene oglede za skupine z najmanj 15 osebami.

Razstava obsega več kot 200 eksponatov, med njimi naprave, izdelane po njegovih načrtih, reprodukcije njegovih umetniških del ter številne interaktivne predstavitve. Razstavo v organizaciji Grande Exhibitions iz Avstralije si je v šestih letih ogledalo na milijone ljudi v več kot 40 mestih po vsem svetu.

Razstava sicer ne ponuja na ogled Da Vincijevih izvirnikov, je pa najboljši vpogled v njegov svet. Italijanski rokodelci so za razstavo natančno izdelali interaktivne mehanske izume v naravni velikosti, od prve zasnove avtomobila, kolesa, helikopterja, jadralnega letala, akvalunge, podmornice, vojaškega tanka pa vse do idealnega mesta.

Fotografije: Goran Antley

Lisa - 9/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 9/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.