Lidijino ustvarjanje se je začelo pred letom dni s povabilom na poroko.

"Ker nisem našla nakita, ki bi se podal k obleki, sem ga naredila sama. Prvi uhančki so bili okrogli, narejeni iz orehovega lesa, potiskani s tremi rdečimi črtami iz akrila in oljeni z lanenim oljem," nam je povedala ustvarjalka, ki ji les ni tuj material.

"Živim nad domačo mizarsko delavnico, veliko časa sem preživela v njej in pomagala pri izdelavi pohištva. Tako sem prišla na idejo, da lahko uporabim ostanke lesa. In ni ostalo samo pri enih uhanih, naredila sem jih v različnih barvah in iz različnih vrst lesa: oreha, slive, jesena, javorja, breze, tika, mahagonija. Pisani, črtasti uhančki so bili darilo mojim prijateljicam in takoj zatem so sledila naročila," je še povedala ustvarjalka blagovne znamke Dandeli, ki vsak kos nakita ročno oblikuje, zbrusi, doda akrilni potisk in naolji z lanenim oljem.

"Vzorci so poljubni, a še vedno enostavni in čistih linij. Sama imam rada preproste stvari, kar se odraža v mojem nakitu. Nakit oblikujem z natančnostjo, s spoštovanjem do lesa in z velikim veseljem."

Poleg uhanov Lidija izdeluje tudi prstane, verižice, broške, lesene metuljčke, ki se pojavijo na obročih in gumicah za lase.

"V veliko zadovoljstvo je videti nasmeh na obrazu ljudi, ko mi pokažejo moj kos nakita na sebi."

Kje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebook strani Dandeli.

Ureja: Metka Pravst - MetiBeti. Foto: osebni arhiv.

Lisa - 24/2016

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 24/2016

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.