Linije, barve in druga lepota, ujeta v lesu, so kot dragulji

"Lepota lesa, neomejene možnosti, ki jih ta ponuja, me navdušujejo že od otroštva. Odkar sem kot majhen deček pri delu opazoval strica, sem vedel, da želim svoje življenje posvetiti takšni vrsti umetnosti," je začel svojo pripoved ustvarjalec, ki ga je les popolnoma navdušil.

"Ko se za trenutek ustaviš in pustiš naravi, da te napolni s svojo močjo, takrat se zgodi magija. Prav linije, barve in vsa druga lepota, ujeta v lesu, so dragulji, ki me navdihujejo in pri ustvarjanju usmerjajo. Pri oblikovanju nakita, pri katerem prevladujejo po eni strani mehke, skoraj baročne linije in po drugi linije z močno geometrijsko razsežnostjo, se prepuščam lesu, ta me vodi, usmerja in tako dovoljuje, da sproti odkrivam njegov potencial," je povedal Srečko in dodal, da je zato končni izdelek vedno nepredvidljiv.

"Vizija blagovne znamke Srečko Molk je sodelovanje z naravo in ustvarjanje s spoštovanjem do nje."

srečko molkKje ga najdete?

Izdelke si lahko ogledate na spletni strani www.sreckomolk.com ali v ateljeju, ki je v Furstovi hiši na Ptuju (Krempljeva ulica 1).

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 41/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 41/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.