"Ne vem ali lahko svojim otrokom poleg brezpogojne ljubezni ter spoštovanja damo še več, kot to, da jim čim večkrat ponudimo ali ustvarimo pogoje, v katerih lahko sami sebe začutijo polno in svobodno." - Olja Štaleker Pleš

Pepelka – baletna pravljica za otroke

Baletna predstava Pepelka skozi čaroben način popelje otroke v še nepoznani svet elegantnega plesa in svilenega petja.

Dvorni Čarovnik s pravimi čarovnijami pozdravi vse povabljene na gradu, kjer Princ, Ludvik XIV., priredi slovesni dogodek, da si bo izbral nevesto.

Med dvornim plesom, imenovanim Pavana, se Princ zagleda v prelepo damo, ki zapleše čudoviti ples, ki ga Princ ne prepozna. Ko se ji hoče približati, mu gospodična zaradi pozne ure uide.

Zaljubljeni Princ poskuša na vsak način najti neznano plesalko (Pepelko), zato se po pomoč zateče k dvornemu Čarovniku. Princ si žal ni zapomnil prelepih plesnih korakov, zato ne zna opisati skrivnostnega plesa. Čarovnik mu pomaga, toda zaradi napačnega Prinčevega opisa so plesi napačni.

Zlobna sestra poskuša ves čas z lažjo omrežiti Princa in mu s prevaro zatrjuje, da je ona tista, ki je plesala na plesu, toda ko Princ zahteva, da mora zaplesati na konicah prstov, ji to nikakor ne uspe. Čarovnik na koncu s pomočjo velike čarovnije in čarobnih čeveljcev pomaga Princu, da najde svojo izbranko, da skupaj zaplešeta in se poročita ter srečno v plesu živita do konca svojih dni.

Več na www.carobnadezela.si.

Lisa podarja vstopnici!

Pišite nam na Lisa, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana ter nam zaupajte svoje spomine o Pepelki.

Podarili bomo 2 x 2 vstopnici za premiero, ki se bo odvila v soboto, 16. marca, ob 17.30 v Cankarjevem domu v Ljubljani.