Peter Eržen in Lucky sta v dveh letih skupnega življenja razvila prav posebno prijateljstvo s številnimi potepi, ki jih lahko spremljate kar na Facebook profilu Lucky Charm (www.facebook.com/catLuckyCharm).

Hišni ljubljenček: Maček Lucky Charm
Pasma: maine coon
Značajske lastnosti: bolj navezan na človeka kot na hišo, prostor. Zelo rad je v najini družbi, ne glede, kje smo.
Starost: rojstni datum, 9. 4. 2016
Posebnosti: obožuje potepanja, vožnjo z avtom, kolesom, pozimi tudi s sankami in kofetkanje z nama, na svojem stolu lepo sedi.

Vaš maček je prava zvezda! Kako to, da ste se odločili odpreti profil na Facebooku samo zanj?

Po predlogu prijateljice, naj odprem njegovo Facebook stran. To je bila prava odločitev, ker je kmalu zatem postal ambasador za mačjo hrano in za pesek za mačje stranišče.

Kaj vam osebno pomeni bližina hišnega ljubljenčka?

Naš maček Lucky je enakovreden član družine. Odpravlja prehiter način življenja.

Kaj pa tisti malo manj lepi trenutki, ko maček ne uboga, ko kakšno ušpiči? Mačke so namreč znane po tem, da so bolj samosvoje. Kako se soočate s tem?

Nismo imeli še težav z njim, če pomislim, ni še nobene ušpičil. Je pa zelo jezen in tečen, če ga popoldne ne vzameva s seboj – razmeče vse preproge po stanovanju.

Je nega mačke pasme maine coon zahtevna, koliko pozornosti potrebuje?

Zahteva samo tedensko česanje, nad katerim se sicer pritožuje. Striženje krempljev je možno samo, ko spi. Potrebno je tudi občasno kopanje, s katerim pa nima težav.

Kako pa značaj te mačke prispeva k lepšemu življenju?

Pravijo, da imajo mačke maine coon značaj psa, zato nam nosi žogice in razne igrače, da mu jih mečemo, on pa jih nosi nazaj. Rad se veliko igra.

Kakšne so po vašem mnenju prednosti mačke v oziroma pri hiši?

Mislim, da vse mačke – ne samo maine coon – na človeka delujejo pomirjajoče.

Kakšnim ljudem bi priporočili takšnega mačka?

Ta pasma je za ljudi, ki se ne morejo odločiti med muckom in kužkom.

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!

Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si (www.zazivali.si). Če bi tudi vi radi v reviji Liza delili zgodbo o svojem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali; ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike svojega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu (www.zazivali.si/blog), na Facebooku (facebook.com/zazivali) in na Instagramu (instagram.com/zazivali).