Ustvarja jih Mateja Morel Rutar, mlada mamica, ki jo beseda 'ustvarjanje' spremlja že od malih nog.

"Ustvarjanje. Ta beseda me spremlja že od malih nog. V otroštvu sem z mamo in sestro izdelovala pohištvo za barbikino hišo iz kartona in blaga, v prazničnem času pa smo skupaj izdelovale voščilnice in adventne venčke. Že v osnovni šoli sem dobila svoj prvi šivalni stroj, mama pa me je naučila izdelovati oblekice za lutke ter torbice, ki sem jih ponosno razkazovala. Že takrat sem vzljubila to ročno spretnost."

"Desetletje pozneje, ko sem prvič postala mama, se je moje veselje do šivanja znova prebudilo. Partner mi je za rojstni dan kupil šivalni stroj in hčerki sem začela šivati krila, dodatke za obleke in pokrivala. Ko pa smo čez dve leti dobili novo članico, sem dobila zamisel, da bi hčerkama izdelala unikatno knjigo, ki bi ju spominjala na prvo spoznavanje predmetov, barv, številk in črk, torej na njuno prvo obdobje zaznavanja sveta okoli sebe," nam je zaupala ustvarjalka mehkih knjižic.

"To zelo poučno in zanimivo knjigo bi priporočila vsakemu otroku v prvem obdobju otroštva. Zato se mi je utrnila ideja, da bi jo začela izdelovati tudi za druge otroke. Ne nazadnje sta moji hčerki nad njo izjemno navdušeni. In tako je nastalo novo ustvarjalno ime MAMORU," je še povedala Mateja, ki poleg knjižic izdeluje tudi okrasne venčke, črke imen, okrasne okvirje za slike, broške, obroče za lase.

"Pri svojem delu uporabljam filc, polnilo, blago, različne dodatke, kot so gumbi, vrvice, rožice, perlice," je še naštela material, ki v njej prebudi brezmejno domišljijo.

Kje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebook strani MAMORU.

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti. Foto: osebni arhiv.