Mihova ustvarjalna pot se je začela ob selitvi v lastno stanovanje.

 "Prisiljen sem bil sam izdelati določeno pohištvo iz nič oziroma ga predelati iz starega pohištva, saj si novega nisem mogel privoščiti. Pri tem projektu sem ugotovil, da mi delo v delavnici z lastnimi rokami ustreza bolj od dela, kjer sem dnevno za računalnikom presedel tudi po deset ur in več," nam je zaupal ustvarjalec, ki je najprej izdelal leseno kavno mizico, nato pa prenovil še jedilno mizo s stoli ter si naredil zemljevid sveta iz starih desk, ki jih je našel v kleti.

Tovrstno ustvarjanje ga je navdihnilo do te mere, da je začel ustvarjati obeske za ključe, svečnike in magnetna držala za nože. "Nato sem les združil z epoksi smolo ter začel izdelovati tudi unikatni nakit – obeske, prstane in uhane," je opisal svoj ustvarjalni razvoj. "Obožujem les kot material zaradi njegovega značaja in toplote, kot tudi različnih odtenkov in oblik, ki se skrivajo v njem. Uživam v oblikovanju nakita in odkrivanju novih možnosti, ki ju ponujata les in smola skupaj.Težko obstanem na neki točki in si rečem, da sem zaključil ustvarjanje, da je to to. V sebi imam še ogromno nerealiziranih idej, za katere sem šele nedavno končno našel čas, da jih pričnem uresničevati. Za prihodnost nimam nikakršnih omejitev in pustim, da me vodi trenutni navdih ter upam, da mi ne zmanjka časa za uresničitev vseh idej, ki se mi porajajo v glavi.“

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

 

Liza - 41/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 41/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.