Mala Ljubljana je kar naenkrat postala živahno mravljišče, zlasti ožje staro mestno jedro. Kot da nam je nevidna sila odklenila vrata, za katerimi smo čakali, da bomo lahko končno planili ven. Na zrak in sonce!

Temperature so tako zelo prijetne ... Kar naenkrat smo iz zime, ki je res bila zelo mila, skočili že skoraj v zgodnje poletje. Le megla in ponekod 'pobeljena' trava zjutraj opominjata, da se je kljub vsemu začela šele pomlad. Pa vendar so tisti najbolj neučakani že skoraj za vsakim vogalom v kratkih rokavih, v kratkih hlačah pa celo kolesarji v zgodnjih dopoldanskih urah!

Idealen čas za tiste, ki obožujemo plastovito oblačenje! In se radi poigravamo z domišljijo, ko ustvarjamo prijetno 'čebulo', dišečo v barvah in detajlih. Kako?

Tako da sestavljamo zgodbe, v katerih se vsake plasti vidi le delček, pa če je zanimiv detajl na njem viden ali če ostane skrit in ga pokažemo, ko sestavljamo kombinacijo za kakšno drugo priložnost.

Spomnim se predavanja manjši skupini. No, ja, bila je zima, pa vseeno. Oblečeno sem imela pleteno obleko v bež barvi, okoli vratu ogrlico z velikimi mat kovinskimi obroči in temno rjavimi lesenimi kroglicami, čez obleko bež blejzer in velik svetlo rjav meliran brezrokavnik iz umetnega krzna brez gumbov, obute pa visoke rjave elegantne škornje. Kombinacija je bila res zanimiva kot celota. In sem naredila poskus.

Ko sem začela govoriti o plastenju pri oblačenju, sem gospe prosila, da pozorno in brez besed opazujejo, kaj se z mojo podobo dogaja, ko stajlingu odvzemam kos za kosom, sama pa sem jih ves čas pozorno opazovala. Ko sem pred njimi ostala oblečena samo v obleki, sem jih prosila, da spregovorijo. In takoj prvi komentar je bil: "Jaz te obleke ne bi nikoli kupila. Pusta je in dolgočasna, kar neki. Ampak ko je le del celote ... pa vse tako dobro izpade!" Besede pravzaprav niso bile potrebne, njihov izraz na obrazu je povedal vse.

Tako da, uživajte v letošnjem prepletu barv in vzorcev, metuljčkov in rožic, pik in geometrije. Tako živahen je, da bi bilo lahko vse leto poletje.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 16/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 16/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.