Začutite drznost in pričakajte zimo s stilom

Tudi moškim se v hladni sezoni obeta pestra izbira modnih oblačil, ki jih ne krasijo le dodelani detajli in prefinjen stil, pač pa tudi dejstvo, da so ob upoštevanju načel trajnostnega razvoja izdelana iz najkakovostnejših tkanin.

Lastnica blagovne znamke Sens in priznana slovenska modna kreatorka Zlata Zavašnik skuša prek mode in modnega ustvarjanja vplivati na socialne razmere v modnem svetu. Omenjenemu vodilu sledi tudi v novi kolekciji 5017. Za trajnostno modo, ki sledi sodobnim smernicam tudi pri varovanju okolja, vam torej ni treba daleč, saj je znamka slovenska, oblačila pa izdelana v Evropi.

jakna

Trajnostno usmerjenost pri oblikovanju najbolj otipljivo začutimo pri usnjeni jakni, ki je pravzaprav izdelana iz 100 % viskoze. Poleg tega so njihovi v ekološki kolekciji prav vsa oblačila izdelana iz ekološkega materiala, poimenovanega New life & wool. Tkanino, ki združuje volno merino in poliestrska vlakna, pridobljena iz odpadnih plastenk, odlikuje tudi izključno mehanska predelava materialov, v procesu namreč niso uporabljene okolju škodljive kemikalije.

Oblikovalka Zlata Zavašnik v prednovoletnem času moške spodbuja k drznosti. Poleg večne črne in nove srebrne se pri hlačah poigrava z novo umestitvijo stranske črte. To smo sicer vajeni videti na zunanji strani, tokrat pa je za dobrodošlo spremembo na notranji. Sodobne trende univerzalnosti je v kolekciji 5017 izvirno uporabila pri parki, ki se s trajnostno rabo spogleduje iz drugega zornega kota, saj jo lahko nosita oba spola. V zimskem času prazničnega obdarovanja je to dobrodošla informacija, saj lahko z njo sočasno obdarujete sebe in svojega partnerja. In da so se nam od želje po njej še malo bolj zatresle roke: izdelana je iz gladkega žameta, ki se ga to sezono nikakor ne moremo naveličati!