Veliko žensk ni zadovoljnih s svojo postavo, zato so tukaj ideje, kako biti na videz vitkejše, brez napornih diet in vadb, le z izbiro oblačil.

1. Pravilo

Vedno nosite obleke, ki se vam popolnoma prilegajo.

To se sliši tako samoumevno, pa vendar veliko žensk temu ne sledi. Ne poskušajte se stisniti v številko 40, če veste, da nosite številko 42. Sprijaznite se z dejstvom in se ne poskušajte slepiti.

Prav tako nikoli ne nosite težkih, debelih in grobih tkanin, saj bo to vaši postavi dodalo kilograme.

Jopica Mango

Jopica Mango, 39,99 EUR

Majica Sinequanone

Majica Sinequanone, 59,95 EUR

Krilo H&M

Krilo H & M, 19,59 EUR

Krilo Mango

Krilo Mango, 29,99 EUR

Vertikalne črte

Te vas bodo naredile vitkejše. Tako pri hlačah kot pri oblačilih za zgornji del telesa. Bolj blizu so si črte na oblačilih, bolj vitki boste videti.

Nosite oblačila, ki vas bodo naredila sorazmerne.

Ženska, ki ima dolgo telo in kratke noge, naj nosi kratko jakno. Vendar če ima velike prsi, naj bo jakna dolga vsaj do bokov, da odvrne poglede od velikih prsi.

Z oblekami, ki vas kljub neenakomerno oblikovanem telesu naredijo bolj sorazmerne, boste videti tudi bolj vitke.

Suknjič Dorothy Perkins

Suknjič Dorothy Perkins, 48 EUR

Barve

Že vsem znano dejstvo je, da črna barva postavo lepo zoži. Pravzaprav so vse temnejše barve pri tem učinkovite. Vendar pa je vsekakor črna najbolj priljubljena, poleg tega pa je tudi zelo elegantna in se lepo kombinira s katerokoli drugo barvo.

Če boste temnejšo barvo izbrali za spodnji del telesa, vas bo naredila višje, vaši boki pa bodo videti vitkejši. Oblačila bolj umirjenih barv naredijo telo bolj sloko, saj navidezno ne prelomijo telesne linije.

Če pa ste zagovornice živih barv in prisegate nanje v vseh letnih časih, jih lahkega srca lahko nosite, vendar pazite, da bo intenzivnost med različnimi barvami minimalna, torej naj srajca ne bo v rdeči in črni barvi, ampak naj bo na primer temno modra in malo svetlejše modra.

Obleka Comma

Obleka Comma, 99,95 EUR

Obleka Sisley

Obleka Sisley, 134,95 EUR

Obleka Wallis

Obleka Wallis, 48 EUR

Stil za ožji pas

Obleka Dorothy Perkings, 58 EUR; prstan Monki, 8 EUR; torbica Charles Vogele, 34,99 EUR; obutev H & M, 19,95 EUR; šal Massimo Dutti, 39,95 EUR

Izdelke izbrala in pripravila Petra Rozman, foto All about fashion, Aleksader Štokelj