V pomladnem Trstu, natančneje na trgu Sant' Antonio, blizu Ponterossa, so pred dnevi množico ljubiteljev čokolade razveselili s tridnevnim tradicionalnim sladkim dogodkom z imenom Cocciolatiamo 2013, kjer so svoje znanje in sladke mojstrovine predstavili priznani slaščičarji in mojstri čokolade iz Torina, Perugie, Pavie, Trevisa, Milana, Furlanije − Julijske Krajine in Sicilije.

cvvvc

Tržaški sejem Cioccolatiamo 2013, kot so zapisali organizatorji v turističnem prospektu za vse obiskovalce, je sladka prireditev, ki daje priložnost za druženje oz. preizkušanje čokoladnih dobrot, za ogledovanje, nakupovanje različnih produktov ter hitro promocijo proizvajalcev, ki stratežkega položaja pozicije v bližini številnih držav EU in drugih ponuja možnost za sklepanje poslov zunaj Italije.

fdd

Na sejmu čokolada ni bila predstavljena le kot hrana, ampak tudi kot umetnine, ki kljub močni gospodarski krizi na vseh področjih držijo pošteno 'posladkano' ceno.

Tekst in fotografije: Alojz Petrovčič

Lisa - 12/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 12/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.