Znamka Neon Angel design obstaja že nekaj let, a je šla skozi popolno preobrazbo.

“Odkar pomnim, sem rada ustvarjala. Veliko sem risala, fotografirala, izdelovala zapestnice iz vrvic, razne izdelke iz modelirne mase, vendar nič resnega. V študentskih letih pa je na pobudo prijateljic nastala znamka Neon Angel design. Šivala sem ovratnike, ki so služili kot modni dodatek. Pozneje sem začela izdelovati še nakit, ki je bil v večini sestavljen iz že delno narejenih delčkov, ter zapestnice in ogrlice iz usnja,“ nam je zaupala Anja, ki se je leta 2015 odločila za popolno preobrazbo znamke.

“Želela sem še naprej ustvarjati pod tem imenom, vendar popolnoma spremeniti ponudbo. Postopoma sem tudi jo. Tako se je pojavila ideja o nakitu iz aluminija, ki je narejen ročno, brez pomoči kakšnih velikih strojev in je popolnoma moj.“ In zakaj je izbrala ravno aluminij? “Aluminij se mi zdi super material, saj ne vsebuje niklja in svinca in je zato nealergen in primeren za vse, ki imajo težave z alergijami. Je zelo lahek, vzdržljiv material, ne spreminja barve, kar se mi zdi pri nakitu najpomembnejša lastnost,“ je poudarila ustvarjalka, ki poleg nakita iz aluminija izdeluje tudi prstane, narejene iz sploščenih basovskih strun.

Še vedno pa rada kaj sešije, zato je ponudbo obogatila s prstani, šivanimi iz črnega umetnega usnja. “Najbolj uživam v ustvarjanju iz aluminija, saj imam tukaj večjo svobodo in lahko svoje ideje prej uresničim. Rada imam geometrijske vzorce in minimalističen stil,” je še povedala Anja, ki v prostem času zelo rada bere, zato izdeluje tudi knjižna kazala iz aluminija, ki jih krasijo citati in lepe motivacijske misli. Besede in napise po željah strank pa napiše tudi na nakit.

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) // Foto: osebni arhiv