Jesenski dnevi so kot nalašč za ustvarjanje doma, namesto, da se parkirate pred televizor, si naredite kreativno popoldne. Za vas in za vaše otroke je zabava zagotovljena.

Potrebujemo

■    limone

■    vosek

■    stearin

■    bombažno nitko

■    lonček za vosek

■    žlico

■    električni kuhalnik

■    časopisni papir

■    zobotrebce

Izvedba

Neškropljene limone prerežemo na pol in naredimo limonado. Ostanke z notranje strani očistimo z nožem, da nastanejo mini skodelice. Na zunanji strani odrežemo dno, da skodelica stoji samostojno. Pustimo ob peči, da se malce posuši.

Medtem zberemo stare sveče in voščenke. Če nimamo ostankov sveč, kupimo vosek in stearin. Pripravimo posodo za segrevanje voska. Vosek topimo v vodni kopeli, če je to le mogoče, sicer pa pazimo, da ne pretiravamo s segrevanjem. Med delom zračimo. Posodo z voskom segrejemo do 50 °C. Mešamo z žlico.

Narežemo stenje iz bombažne vrvice in jih namočimo v vosek. Stenj navijemo na zobotrebec in ga naslonimo ob limonino polovico (glejte sliko). Vosek vlivamo z žlico ali kar iz lončka. Nikoli ne vlijemo cele sveče naenkrat, temveč le eno plast. Počakamo, da se ta strdi, nato vlivamo znova.

Takoj ko smo vlili plast voska, z nožem nastrgamo oranžno voščenko in jo nanesemo na vosek. Večkrat ponovimo. Vmes dodamo kapljico eteričnega olja z vonjem po limoni, da bo svečka lepo dišala. Po zadnjem vlivanju svečki odrežemo predolg stenj in jo pustimo, da se do konca posuši.

Namesto limonine lupine lahko uporabimo lupino kokosovega oreha, konzervo, bučo, kozarec ali kaj drugega. Zelo lepo diši sveča z dodatkom kave. Na zunanji strani jo lahko obložimo s kavnimi zrni.

Moje Stanovanje - NOVEMBER 2013

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - NOVEMBER 2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.