"Svojo strast sem našla v oblikovanju tekstilij," nam je navdušeno zaupala Jana Govedič, mlada diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil, ki oblačila najprej sešije, nato pa vsako posebej uporabi kot slikarsko platno in ga poslika.

"Ornamental niso samo oblačila, so umetniški izdelki, ki v sebi nosijo zgodbo duhovnosti. Inspiracijo zanje sem črpala iz svoje notranjosti, iz sveta duhovnosti," je dejala ustvarjalka, ki unikatna oblačila izdeluje iz naravnih materialov, ročno pa jih poslika z barvami za tekstilije.

"Kroji so preprosti in lepo poudarjajo žensko silhueto. Na enobarvni podlagi, ki simbolizira človeško čisto zavest, pa se zrcalijo ornamenti, ki predstavljajo naše misli in čustva," je še dodala Jana in poudarila, da so oblačila izpod njenih rok primerna za ženske, ki cenijo unikatnost in razumejo duhovno sporočilo oblačila ter se ne bojijo svoje ženstvenosti.

Jana GovedičKje jo najdete?

Unikatno poslikana oblačila si lahko ogledate na Facebookovi strani Ornamental.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 28/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 28/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.