Sodoben nakit za ženske.

Pred dvema letoma sta oblikovalca Simona Korošec in Jakob Rožnik ustanovila znamko SUÌ fine geometry, saj je ženski del ekipe potreboval izviren, sodoben in lahkoten nakit za premišljeno dopolnitev pretežno črnih oblačil. "Ta sodobni nakit je oblikovan z mislijo na kreativne, samostojne ženske z izoblikovanim slogom, ki vidijo lepoto v minimalizmu," sta nam zaupala Simona in Jakob, ki poskrbita, da je vsak kos nakita unikaten zaradi posebnih tekstur lesa, ravnih linij in vzorcev različnih skrbno izbranih vrst lesa, ki ga uporabljata. "Najin pogled na svet se odraža v geometrijskih oblikah ter dihotomiji med naravnim in umetnim.

Geometrijo vidiva kot temelj in umetnost kreiranja vseh življenjskih oblik, ki jo je mogoče zaznati povsod okoli nas. Vse je ustvarjeno po principu geometrije. Skriva se v človeku, živalih, planetih, arhitekturi," je prepričana Simona, ki ima izrazit občutek za estetiko, dovršene in lepe stvari, Jakob pa je znamki dodal svoj matematični, geometrijski pečat. Njune stvaritve združujejo dva na videz nezdružljiva materiala ‒ izbran les in akrilno steklo.

Najbolj sta ponosna na to, da je SUÌ nakit zelo dobro sprejet med uporabnicami, vesela pa sta bila tudi povabil k sodelovanju na razstavah, sodelovala sta namreč na mednarodni razstavi Znamke in znamenja, ki predstavlja svetovni izbor izvirnih, inovativnih ter dobro oblikovanih izdelkov s področja modnega in produktnega oblikovanja v okviru Meseca oblikovanja. "Maja letos sva bila povabljena na Teden dizajna v Zagrebu, kjer sva se tamkajšnjim ljudem predstavila v okviru razstave Expo in pop-up trgovine na Marketu. Takšna povabila in priznanja so nama samo potrditev, da sva na pravi poti. Tako se nama odpirajo tudi poslovna sodelovanja v tujini,“ sta še povedala.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Liza - 37/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 37/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.