Čas prazničnega obdarovanja je tu. Če nimate idej, pokukajte k slovenskim ustvarjalcem, ki so dobro pripravljeni na praznični čas z unikatnimi idejami in izdelki, ki bi se jih razveselil vsak posameznik.

Darila s težo

keramične šalčke Daša's pottery

Unikatna keramika izpod rok Daše Kogoj, ki jo najdete pod imenom Daša's pottery, je darilo s težo. Čajnik, set skodelic ali skodelica za piškote, polna prazničnih dobrot – to je le nekaj idej, ki jih boste zasledili v ponudbi njenih izdelkov na Facebookovi strani Daša's pottery.

Simpatične gospodične

punčke Agi Stanojevič

Punčke, ki jih ustvarjalka Agi Stanojevič izdeluje iz das mase, v praksi zaživijo kot slike 3D, ki jih lahko podarite prijateljici, ženi, mami ... Vsaka bo vesela nove 'prijateljice' za na steno, kot tudi katerega od kosov nakita z motivi punčk, ki jih Agi ročno naslika na osnovo iz polimerne mase.

Nakit s posebnim značajem

nakit

Nakit je vedno priročno darilo, z unikati ustvarjalke Nine Gumzej, ki kose nakita živih barv in nenavadnih oblik ustvarja pod znamko CaTniNaS, boste svoje obdarovance enostavno navdušili. Na Facebookovi strani Catninas Jewelry (Unikatni nakit) je izbira zares pestra.

Angelski izdelki

Andreja Mesarec

Ustvarjalka Andreja Mesarec, ki ustvarja pod znamko Angelic, navdušuje z izdelki za vse starosti in priložnosti. Angelske torbice in nakit za ženske, mehke copatke za dojenčke, za otroke pa čarobna bitja iz blaga, ki bodo postala nepogrešljivi spalni prijateljčki.

Unikatna skrinjica z zgodbo

skrinjica za nakit

Ekipa De la Box, ki jo sestavljajo Eva Vidmar, Žana Benedičič, Katjuša Šolar in Gašper Benedičič, se ukvarja z izdelovanjem unikatnih skrinjic, ki so namenjene obdarovanju ali shranjevanju nakita. Njihov cilj je, da skrinjica kroži in ustvarja svojo zgodbo ... Skrinjice in njihove zgodbe poiščite na Facebookovi strani De la Box.

Domača kozmetika

domača mila

Mila, ki jih Klavdija Jeršinovec izdeluje po hladnem postopku, ohranjajo vse koristne lastnosti olj in so posebna zaradi dodatkov stoodstotno naravnih eteričnih olj in arom, po inspiraciji pa občasno tudi kakšnih zelišč iz domačega bio vrta ... Tako nastanejo bogata in hranljiva mila, ki imajo skupno ime Milo Milo – poiščite stran na Facebooku in se pustite zapeljati.

Oblačila za dobro počutje

jazz wear

Jasna Dolžan Lesjak vas bo popeljala v svoj svet mode skozi blagovno znamko JAZZ Wear, ki jo predstavlja na istoimenski Facebookovi strani. Njena oblačila so izdelana iz visokokakovostnih materialov, imajo vdelan trenutni navdih, so drugačna in edinstvena – ravno toliko, da oblačil ne ovirajo pri njihovem osnovnem namenu.

Sporočila v stekleničkah

sporočilo v steklenički

Med izdelki ustvarjalke Metke Pravst, ki se predstavlja z imenom MetiBeti, smo zasledili nakit v obliki miniaturnih stekleničk, v katere vlaga sporočila – besedila izdela po naročilu, pripravljen pa ima tudi nabor lepih želja in pozitivnih afirmacij.

Umetniški kosi iz stekla

umetniška ura iz stekla

Izdelki v tehniki fuzije stekla (taljenje stekla), ki jih izdeluje Polona Kovačič pod umetniškim imenom pol-ART, so sodobna uporabna umetnost. Čeprav so stenske ure in unikatni nakit izdelani iz 'ostankov', so lahko čudovito darilo – pokukajte na Facebookovo stran Pol-ART in se prepričajte sami.

Za otroško veselje

Unikatni izdelki za spanje in crkljanje

Pisanih unikatnih izdelkov za crkljanje in spanje Rebeke Arih, ki jih ustvarja pod blagovno znamko Bubamaca, se bodo najbolj razveselili otroci. Mlade mamice pa lahko razveselite s čudovitimi poosebljenimi oblačilci za dojenčke – pogledate si jih lahko na spletni strani bubamaca.weebly.com.

Izdelki z rdečo nitjo

unikatiasha

Torbice, denarnice in modni dodatki, ki imajo skupno rdečo nit – rujeve listke – so delo Tjaše Brajdih, ki ustvarja pod blagovno znamko Unikatiasha. V njenem naboru unikatnih izdelkov boste našli pravo darilo, ki bo narisalo nasmeh na obraz obdarovanca.

V prijetni družbi

nalina

Ročno izdelane punčke iz skrbno izbranih naravnih materialov so delo ustvarjalke Pie Klančar, ki svoje unikate predstavlja pod umetniškim imenom Nalina. Ustvarjalka vsaki punčki med ustvarjalnim procesom pripiše pravljično zgodbo, ki jo naredi posebno in privlačno tako za otroke kot tudi za odrasle obdarovance.