Tisto, zaradi česar je Bled tako poseben, je narava. Izoblikovala je najlepše oblike, jim dala pridih nežnosti in jih odela v čudovite barve.

Bled je vedno čudovit, vsi razgledi in pogledi so skoraj neverjetni. Večina držav bi dala vse, da bi imela tako slikovit kraj z jezerom in otočkom, kot je naš Bled.V poletnem času je ta mali veliki gorenjski biser sploh nekaj posebnega. Vse kar žubori od poletnega vzdušja, na vsakem koraku se sliši drug jezik, na vsaki klopci se turisti iz druge države ne morejo načuditi lepotam, ki jih vidijo okrog sebe.

Blejsko jezero

Letos je toplo Blejsko jezero dobesedno prepleteno z navdušenimi plavalci, kajaki, pletnjami, čolni na vesla, supi, blazinami ... Vzdušje je zares poletno nalezljivo.

Blejsko jezero, cerkev

Najbolj prepoznaven simbol otoka je cerkev Marijinega vnebovzetja z dolgo in pestro zgodovino, vendar pa se za bujnim zelenjem skriva še več zanimivih otoških zgradb, kot so zvonik, cerkev, kaplanija in proštija, mala puščavnica ter nekaj skrivnostnih legend.

Blejsko jezero

Največja globina Blejskega jezera doseže kar 30,6 m, zato njegovo dno radi raziskujejo potapljači.

Skoraj vsak dan se v poletni vročini s svojim kajakom in fotoaparatom na Bledu sprošča tudi Lisin fotograf Goran Antley. V galeiji si oglejte čudovite poletne utrinke, ki jih je uspel ujeti v foto objektiv.

Lisa - 31/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 31/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.