Katerih kosov imate v omari največ? Hlač, mikic, šalov ... In katere barve? Črne? No, če je tako, res niste edini. In ne samo to!

Omare so polne 'prastarih' torbic in pasov, čevljev in nakita! Praviloma! Se zgodi, da bi najraje vse vrgla proč. Le malo je gospa, pri katerih bi z veseljem ostala dva dni, da bi v zanimive zgodbe sestavila vse tiste posebne kose, ki jih je skozi leto dobesedno zbirala.

Včasih, ah, kako ne maram te besede, pa vendar je res, so bili obleka, krilo, suknjič, bluza, hlače, klobuk, salonarji, škornji in torbica. In šest barv. Nakup novih oblačil sploh ni bil problem, ker smo o bolj zanimivih kosih lahko le sanjali. Danes pa je izpeljank iz vsakega kosa toliko, da imajo številni že svoja imena. In barve, še črna ni samo ena črna.

Kroji hlač in blejzerjev ostajajo bolj ali manj klasični, spreminjajo se le detajli in materiali pa kombiniranje obojih. Čevlji in torbice, pasovi in razni dodatki pa, kot da se iz sezone v sezono sploh ne ponavljajo. To so tisti deli garderobe, pri katerih lahko ustvarjalec in uporabnik svojo domišljijo res sprostita v polni meri. Druga barva in debelina šiva, različni materiali in barve, pa nastane cela paleta novih kosov, in to iz enega samega 'kroja'.

Modne dodatke je najlaže menjati. In tudi kupiti. Cena je dostopna, ponudba pa skoraj neskončna. En sam detajl, na pravem mestu, seveda, pa pritegne tako pozornost, da zablesti cela podoba. Čisto nekaj drugega, kot če ga ne bi bilo. Ampak ... Vseeno se zdi, da je gospa, ki bi izbirale in kupovale te dodatke, bolj malo. Le zakaj?!

Bodite vendar vidne! Naj se svetijo in žarijo barve. Pozabite na prstan z majhnim kamenčkom, privoščite si velikega. Ne izberite kratke ogrlice z majhnim obeskom, naj bo bogata in pisana ali pa si okrog vratu obesite več različnih, tako po barvi kot po detajlih in dolžini. Naj bo zapestnica bogata, če vas moti pri pisanju, pa si jo nadenite na prosto roko, in naj se vidijo uhani, tudi izpod dolgih las.

Kaj pa čevlji, fetiš številnih žensk pa tudi moških? O tem pa drugič!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 5/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 5/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.