Ne glede na to, kakšno obliko telesa imate in kakšne kopalke izberete, udobje naj bo na prvem mestu. Pri nakupu kopalk torej upoštevajte aktivnosti, ki jih boste počeli na plaži.

Kako s kopalkami prekriti trebušček

2

Izberite kopalke, ki oblikujejo osrednji del telesa.

To so enodelne kopalke, ki imajo na sredini malce močnejši material ali pa so barve kopalk izbrane tako, da na videz zožijo trebušni del. Izberete lahko tudi tako imenovani 'tankini'. To so dvodelne kopalke, pri katerih je zgornji del oblikovan kot majica, torej se razteza prek trebuha.

Kopalke za veliko zadnjico

1

Izberite dvodelne kopalke, pri katerih je bočni del kopalk opazno ozek ali pa so tam le trakci. Zadnjico lahko vizualno zmanjšate tudi z vzorcem kopalk. To storite, če izberete kopalke, pri katerih je zgornji del pisan, spodnji pa v bolj umirjeni barvi. S tem pozornost preusmerite na zgornji del telesa.

Kopalke za majhne prsi

4

Majhno oprsje lahko vizualno povečate s podloženimi kopalkami. Ženskam, ki imajo majhne prsi, zelo pristajajo kopalke brez naramnic. Torej tiste, ki imajo obliko širokega traka in se na hrbtu zapnejo ali zavežejo. Tudi te so na voljo s podlogo, ki malce poveča in privzdigne prsi. Takšni obliki postave pristaja tudi trikotni bikini. Prsi lahko vizualno poudarite z živahnimi barvami.

Kopalke za povešene prsi

5

Povešene prsi niso nobena omejitev za seksi videz na plaži. Treba je le izbrati zgornji del kopalk, ki zagotavlja močno oporo. Namesto ohlapnega trikotnega bikinija obstaja super nadomestek, in sicer kopalke, ki imajo pod prsmi namesto ozkega traka močan, debelejši trak. Izberete pa lahko tudi kopalke, ki imajo podložen modrček z naramnicami, ki se jih da nastavljati.

Kopalke za visoko in suho postavo

Lahko si privoščite kopalke, pri katerih je spodnji del oblikovan v boksarice ali pa ima volančke. Primerne bodo tudi horizontalne črte. Vsi ti modeli in vzorci bodo poudarili vaše obline.

Kopalke za močnejšo postavo

4

Ni nujno, da zaradi močnejše postave avtomatično izberete enodelne kopalke. Izberete lahko tudi že prej omenjeni 'tankini', pri katerem lahko zgornji del uravnavate po želji. Veliko žensk z močnejšo postavo je navdušenih tudi nad globokim dekoltejem. Ta naj bo zagotovo v obliki črke V in po možnosti podložen. Priporočeno je izogibanje vzorcem, namesto katerih lahko izberete umirjene, morda malce temnejše barve.

Velike prsi

Ženskam, ki imajo velike prsi, pristajajo skoraj vsake kopalke, pomembno je le, da velikim prsim kopalke nudijo oporo. Dobro je, da izberete kopalke s kostjo in oblikovanimi košaricami, ki držijo velike prsi na mestu.

Če imate različno konfekcijsko številko zgornjega in spodnjega dela, je dobra novica ta, da lahko v nekaterih trgovinah kupite posamezne kose. Te trgovine so: Calzedonia, Emporium, H & M, s'Oliver, Nama, Schiesser ...

Izbrala in pripravila: Mateja Čelan