V želji, da bi med letošnjimi prazniki čim več ljudi lepe želje pošiljalo prek voščilnic, smo zbrali najlepše praznične voščilnice slovenskih ilustratork, oblikovalk in ustvarjalk.

Naj vas prepričajo njihove praznične podobe, ki kličejo po čudovitih praznikih!

Praznična voščilnica ilustratorke Nine Kovačič,ki jo je poimenovala Praznični Mrož, je natisnjena na recikliran, FSC-certificiran papir, v manjši družinski tiskarni na Dolenjskem v omejeni nakladi, 3,60 EUR, Nina Kovačič del izkupička od prodaje donira društvom za zaščito živali. Tris prazničnih iz kolekcije Hands, 3,60 EUR za voščilnico, voščilnica Sladkosti in radosti iz kolekcije Hands, 3,60 EUR, Nina Kovačič Illustration (www.facebook.com/ninakovacicillustration ali www.instagram.com/ninakovacicillustration).

voščilnica

Čudovite voščilnice ilustratorke Nine Štajner s podobami gozdnih živali, 8,90 EUR (komplet 3 voščilnic), 17,90 EUR (komplet 9 voščilnic oz. 3 x 3), na voljo v spletni trgovini Etsy (www.etsy.com/shop/ninastajner), obiščete lahko tudi spletno stran www.ninastajner.com ali jo spremljate na Instagramu (@ninastajner).

voščilnica

Unikatne in reciklirane praznične voščilnice Reciklirani voščilnici ustvarjalke Tjaše Korbar. “Reciklirani sta tako osnova kot snežinka v sredini. In česa sta reciklirani, pa je poslovna skrivnost,“ pravi ustvarjalka, 5 EUR, SedemSanj (www.facebook.com/7sanj).

voščilnice

Ilustratorka Andreja Gregorič je za letošnje novoletne praznike ilustrirala pet prazničnih motivov, 2,50 EUR za voščilnico, Andreja Gregorič (www.facebook.com/andreja.gregoric.39).

voščilnica

Pisane UriKuri voščilnice kar kličejo po lepih željah. UriKuri akvareli so kakovostno natisnjeni na recikliran 250 gsm papir Shiro. Voščilnici je priložena ovojnica iz 100-odstotno recikliranega papirja, zavita v biorazgradljivo folijo iz škroba. Voščilnica, 3,50 EUR, www.urikuriart.com.

voščilnica

Simpatična božičnonovoletna razglednica 'BOO 2 YOU' ilustratorke Jane Fak, 16 EUR (komplet 10 razglednic), Jana Fak (shop.janafak.com)

voščilnice

Novoletna voščilnica Maje Bizjak, ki jo je poimenovala Angel varuh, 4 EUR, Made in Gorenjska (www.facebook.com/madeingorenjska).

voščilnica

Voščilnica Veselje na snegu, 4 EUR, Kefa – Petra in Irena Lesjak (www.facebook.com/kefaunikat), njuno delo lahko spremljate tudi na Instagramu (@kefa) in blogu www.kefaunikat.com

voščilnica

Novoletna voščilnica Mateje Lukežič, 12 EUR (komplet 10 voščilnic), www.matejalukezic.com.

voščilnica

Akademska slikarka Klavdija Zupanc letos ponuja različne novoletne motive. Voščilnica Zlati ptič je ročno natisnjena in izdelana voščilnica v zlati barvi na belem akvarelnem papirju (300 gsm), obojestranski tisk. Voščilnica Ptiča na veji je ročno natisnjena in izdelana voščilnica z zlato in belo barva na rjavem recikliranem papirju. Voščilnice so dimenzij 14 x 14 cm, priložena je tudi ovojnica, 15 x 15 cm, 4,20 EUR, Klavdija Zupanc (klavdijazupanc.etsy.com), spremljate jo lahko na Instagramu (@klavdija.zupanc) ali na Facebook strani Ustvarjeno na podstrešju. Voščilnice je mogoče ponovno uporabiti – uokvirjeno kot originalno linorez grafiko. 

voščilnica

Praznična voščilnica Lee Lebar 'Razigrani pingvinčki', 5 EUR, Lea ustvarja (www.facebook.com/Lea-ustvarja)

voščilnica

Ilustracije so lahko tudi voščilnice, ki ostanejo večen spomin Ilustracije Klaudije Košenina v tehniki akvarel (dimenzija 10 x 15 cm), cena originala (ni natisnjeno) je 13 EUR, Klaudija Unikatno (klaudija.si).

voščilnica

Sibila Pepevnik izdeluje voščilnice z različnimi motivi, 3 EUR, Sibil-Art (www.facebook.com/Sibil-Art). Praznična voščilnica Lee Lebar 'Razigrani pingvinčki', 5 EUR, Lea ustvarja (www.facebook.com/Lea-ustvarja).

voščilnica

Voščilnice s 3D-elementi Tina Šraml, ki ustvarja pod imenom UNI dizajn, poudarja, da je pomembna tudi notranjost voščilnice, zato so njene voščilnice izrezane, dodelane s 3D-elementi, ročno s skalpelom, zunanjost določenih voščilnic pa krasi tudi tresoči učinek. Voščilnica Praznična smrečica, voščilnica Božiček, 2 EUR, UNI dizajn (www.facebook.com/unidizajnblog), njene objave lahko spremljate tudi na blogu
(unidizajnblog.wordpress.com)

voščilnica

“Družinske kartice so pripravljene za lahkotno izdelavo adventnega koledarja družinskih aktivnosti po meri družine. Posebnost kompleta kartic je ravno v možnosti izbire med večjim številom idej za aktivnosti, tako da lahko adventni koledar povsem prilagodiš glede na starost otrok, urnik in počutje družine. Še več priložnosti za prilagoditev aktivnosti po meri tvoje družine omogoča 5 dodatnih praznih kartic, kamor napišeš aktivnosti po svojem predlogu. Mošnjiček vsebuje komplet 55 kartic z izvirnimi idejami za bolj povezano in umirjeno preživete decembrske dni. Na vsaki kartici je zapisana aktivnost (naloga, izziv), ki jo v skupinskem duhu uresničijo vsi
družinski člani. Prijetno preživljanje skupnega časa v dom prinaša čarobno zimsko razpoloženje,“ poudarja Ana Grbec, avtorica kompleta. “Ilustracije so avtorsko delo Mateje Pivk, kartice pa so tiskane v Sloveniji,” je še povedala in dodala, da so kartice shranjene v mošnjičku iz čistega bombaža. “Primerne so za otroke od 1 do 12 let, mlajšim otrokom pomagajo starši. Aktivnosti so zelo raznolike. Nekatere so tipično praznične in božične, nekatere so bolj umirjene in negujejo občutek povezanosti. Nekatere so bolj gibalne in igrive, nekaj aktivnosti je ustvarjalne narave. Komplet vsebuje tudi aktivnosti za skupni čas v naravi, za zabavo, sprostitev in pogovor.
Aktivnosti vključujejo simboliko zimskega časa, glasbo in ples, pripovedovanje spominov in zgodb. Vsaka aktivnost ustvari novo mini družinsko doživetje,“ je še povedala avtorica, ki si želi, da v naglici vsakdanjega ritma ter vztrajnemu povabilu potrošniške družbe po kupovanju vedno novih stvari pozornost usmerimo na svoje bližnje. “Želim si, da starši za kratek čas pozabimo na male obveznosti in velike načrte. Želim si, da dneve napolnimo z družinskim veseljem in občutki medsebojne povezanosti, in ne z novimi darili in drugimi materialnimi dobrinami, nenehno (pre)
obloženo mizo in obiski raznolikih dogodkov,“ in družinske kartice Zimske iskrice ustvarjajo medsebojne trenutke radosti, ki se zapišejo v srca.

voščilnice

Voščilnica 'pridih praznikov', 3 EUR, Nadja Rodica – Krysalis (www.facebook.com/
krysalisalbumi).

voščilnica

Zorana Živić predstavlja svoje lanske voščilnice in štiri nove motive za letošnje leto. Novi motivi na voščilnicah (dimenzije 14 x 14 cm), 4,90 EUR za voščilnico, lanski motivi (format A6),
3 EUR za voščilnico, Zoki.art (zoki.art).

voščilnica

Mojca Hočevar je izdelala čudovit nabor novoletnih voščilnic, 3 EUR za voščilnico, Mojcarije
(www.facebook.com/Mojcarije).

voščilnica

Izpod rok izkušene kaligrafinje! Novoletne voščilnice kaligrafinje Katarine Rojc, ponatis ročnega
izpisa z dodatkom gvaš pozlate, podložena ovojnica, 14 x 21 cm, 5 EUR, voščilnica Najboljše
želje, 5 EUR, voščilnica Sreča z zlatimi detajli, 5 EUR, Kaligrafski studio Katarina (katarinarojc.
wixsite.com/kstudiok).

voščilnica

Iz Tajdinega ustvarjalnega kotička prihajajo voščilnice Tajde Šter, ki jih je poimenovala: Zimski
trenutki, Zimsko veselje, Božični venček, Modra snežinka in Praznično veselje, 2,50 EUR za voščilnico, Facebook stran Tajdin ustvarjalni kotiček, najdete jo tudi na Instagramu (@tajdin_ustvarjalni_koticek_).

voščilnica

Liza - 49/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 49/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.