Vse življenje migate in zmerno pazite pri hrani in tako nekako vzdržujte svojo formo in postavo. 

No, potem pa človek dočaka 40 let in še kakšno pomlad čez in vse skupaj se malo spremeni. Za vse se je treba bolj potruditi – več migati in bolj paziti pri prehrani. Po 40. letu za vitko linijo grehi praktično niso več dovoljeni.

Na koncu ene in na začetku druge modne sezone se vedno vprašate isto: kaj se bo nosilo? Ker smo na začetku jeseni, ki se bo preprosto samo nadaljevala v zimo, bomo rekli zgolj eno:

Obline se vračajo v modo. Končno se bodo, primarno, nosili modeli, ki bodo veliko lepše pristajali ženskam z oblinami kot pa suhicam, ki so leta brale modne revije in ob tem tekle na tekaških stezah v fitnes centrih, nato pa si na večerjah ogledovale jedilnike in s svetlobno hitrostjo preračunavale kalorije enega steaka in zelenjave. Jupi! Nič nimamo proti suhicam, ravno obratno, vsi mi pazimo na to, da smo čim bolj vitki. Smo pa proti modnemu terorju, kjer je IN vse tisto, kar je videti najlepše v velikosti 36. Drage moje, če naredite primerjavo ženske velikosti 36 in otroške velikosti oblačil, pridete do ugotovitve – 36 je enaka otroški 16! To jesen si oglejte žensko velikost 40, po njej se bodo narekovali trendi!

In kaj boste nosile?

Oglejte si fotografije legendarne francoske igralke Catherine Denevue, seksapilne zapeljivke Brigitte Bardot, lepotice Jackie Onassis – ravno to!  Te lepotice so navdih številnim modnim oblikovalcem in za to jesen – krila so še vedno z visokim pasom, da nekako ublažimo boke, noge bodo najlažje optično podaljšane v trapezastih hlačah, namesto mini kril so v ospredju kratke hlače. Zgornji deli so ali razkošni ali minimalistični v stilu strogih pulijev, ki so nasledili bodije. Izrezi so povsod drzni – na krilih se odkrivajo noge, na majicah in puloverjih pa dekolteji. Plaščki, balonarji, jakne in pelerine (ki so mimogrede tudi absolutni hit) so razkošni, vendar se v pasu ožijo s širokim pasom. V rokah naj se znajdejo koketne pisemske torbice, ki se kombinirajo s trendi čevlji z odprtimi prsti.

Vzorci, barve: Nosili se bodo cvetlični vzorci, temno modra barva, ki v celoti zamenjuje črno, kot tudi oranžna in rjavo oranžna, ki je prava modna začimba modni jesenski barvi čokolade. Kaj torej dodati, vrača se modni glamur, ki v središče postavlja stvarno žensko, ki bo končno lahko kupovala oblačila v svoji velikosti, brez tega, da ji pri tem zrežirane prodajalke v nakupovalnih centrih pojasnjujejo, da imajo zgolj oblačila v italijanskih velikostih, ki pa ne ustrezajo 'balkanskim' … Neverjetno – prodajalke so vedno (pre)suhe, vidno frustrirane, ker se je pojavil nekdo, ki si želi nekaj kupiti. To sezono bo prostora za vse: v akciji bodite ve same – z oblinami, ki jih boste oblačile v primere z modnih brvi, v trgovinah pa vas bodo gledale lepotice, kot je britanska manekenka, igralka in pevka Twiggy. Pomembno je le to, da bo vse v ritmu modnih 60. let!

Velika vrnitev trapeza!

Še en stari, priljubljeni novi trend (ki bo najbolj navdušil vse tiste ženske z močnejšimi boki) se vrača na modno sceno! Jesen v središče postavlja vse vrste in širine trapeza, ki dominira od kolen navzdol in pri tem pokriva čevlje!
Kaj morate vedeti o tem trendu?
• Glede na širino bokov morajo biti široki tudi trapez detajli na hlačah. Na ta način ožite ta del telesa.
• Pazite na dolžino trapeza glede na dolžino nog. Nižji ste, daljše naj bodo hlačnice. Trapez se vedno nosi v kombinaciji s čevlji z visoko peto.
• Kako kombinirati? Tako kot vse preostale hlače – odvisno od tkanine, iz katere so narejene – z belo srajco, temnimi/krajšimi suknjiči, predimenzionirami jopicami, ki jih v pasu krotite s širokim pasom.

Besedilo: Alma Premerl Zoko // Fotografije: Reserved promo