Razprodaje so že v polnem teku. No, razne posebne ponudbe imajo trgovine vse leto in smo jih vajene na vsakem koraku, pa vendar je znižanje cen sezonskih oblačil in obutve tako zelo vabljivo. Še posebej poleti.

Večinoma se na razprodaje odpravimo spontano, le z željo, da bi našle nekaj posebnega. Čim več, in to po čim bolj ugodni ceni. Bolj malo pa nas je takih, ki se na razprodaje pripravimo in si ponudbo najljubših trgovin ogledamo vnaprej. Včasih sicer malo tvegamo, da nas bo 'tisti' kos počakal. Pa vendar, upanje o(b)staja. Sploh če je kos drag in 'večen'.

Sama sem najbolj vesela kupov po mizah in koših. Tam se običajno skriva kaj prav posebnega. In ker me kosi, ki čakajo na nove in sveže kombinacije, čakajo doma, vzamem le tisto, kar je 'drugačno'.

Se pa splača vedeti, kaj si želimo in kaj (sploh) potrebujemo. Zato se ne pustimo brezglavo zavesti le privlačnim cenam, pripravimo si seznam.

Vreme nas letošnjo pomlad kar preseneča, tako da, če še niste, pripravite poletno garderobo v svoji omari. Razvrstite jo po barvah, kose na obešalnikih in na policah. Tako si boste osvežile spomin in dobile dober pregled, kaj sploh imate. Katerih barv je veliko in katerih bi si želele več ali jih sploh nimate. Videle boste tudi, kateri kosi manjkajo. Mogoče nimate krila ali romantične obleke, mogoče manjkajo sandale v živi barvi in balerinke ali zanimiva jopica. In si zapišite.

Seveda vas bodo mikali tudi drugi kosi, pa vendar – kupujte premišljeno! Izbirajte kose, ki so zanimivi sami po sebi in govorijo zgodbo. Kose, ki jih boste lahko nosile samostojno ali pa bodo zaznamovali celoten stajling. Odločajte se za barve, ki so vam ljube in se v njih dobro počutite, in kakšen ne predrag kos vseeno kupite v barvi, ki si je do zdaj niste upale nositi. Privoščite si krilo, tudi če ga nimate rade, ali obleko.

Pomerjajte in pomerjajte. Tudi vse tisto, kar mislite, da bi dobro pristajalo prijateljici ... in ugotovile boste, da ste v njem čudovite tudi same. Očarajte sebe, da boste očarale tudi svet!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 27/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 27/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.