Na Ljubljanskem gradu je ob Gostilni Na Gradu in Grajski kavarni na voljo nova kulinarična ponudba v Restavraciji Strelec. Že iz imena je razvidno, da se bodo kulinarična razvajanja dogajala v Stolpu strelcev, katerega temelji segajo v 15. stoletje.

Snovalci kuhinje – Kaval Group, dr. Janez Bogataj, Jožica Drobnič in vodja kuhinje, strelec Igor Jagodic – so si zamislili novo restavracijo kot kulinarično križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo. Namen, želja in vizija je obuditi kulinariko naših prednikov in znova oživiti prostor, v katerem bo nova restavracija.

Restavracija Strelec je preplet kulinarike preteklosti z gurmanskimi presežki sedanjosti, s katero želijo ponuditi domačim in tujim gostom ščepec grajskih jedi, vonj starih časov ter zbuditi nostalgijo po srednjeveški kulinariki – tako v pripravi kot videzu ter načinu ponudbe in serviranja.

Zgodovinski objekt, ki ga navdihujejo pripovedke iz Kobetovih sgraffitov, je Kaval Group dopolnil z unikatnimi stoli in mizami oblikovalca Tonija Kancilje, za dodatno plemenitost prostora pa je poskrbel Oskar Kogoj s svojimi rajskimi pticami in beneškimi konji na omaricah. Vrata nove restavracije so odprta od ponedeljka do četrtka, od 11. do 22. ure, ob petkih in sobotah od 11. do 23. ure, ob nedeljah pa od 11. do 17. ure.

Lisa - 1/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 1/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.