Dolgočasen pomladni dan si lahko popestrite z izletom v Trst. Parkirajte avto na Opčinah in se z openskim tramvajem ali po domače El tram de Opicina odpeljite v mesto najboljše kave na svet.

El tram je simbol in nepogrešljiv del Opčin in Trsta, njegova zgodba pa se piše že več kot 110 let. Da pa je zgodba še zanimivejša, se je vse skupaj začelo z iztirjanjem le mesec dni po prvi vožnji, ko je nastala tudi italijanska pesem El tram è nato disgraziato (Tramvaj se je rodil nesrečen).

tramvaj Trst

No, danes je tramvaj predvsem odlična povezava domačinov s Trstom ter seveda turistična atrakcija. Vozovnica stane 1,30 evra, vožnja v eno smer pa traja 20 minut, a je prava pustolovščina, saj se tramvaj spusti z Opčin do Trsta s 330 na 0 metrov nadmorske višine, med spustom pa pogled seže na ves Trst, Kras in Slovensko Istro.

tramvaj Trst

Tramvaj ima 11 postaj, lahko pa izstopite za ogled nekaj znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati. Tu so Obelisk, posvečen avstrijskemu cesarju Francu I., cerkvica na Kolonji ter vrh Škorklja, s katerega je čudovit pogled na Tržaški zaliv.

Lisa - 20/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 20/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.