Zlatarna Celje predstavlja novo kolekcijo srebrnega nakita Skrivnosti, ki je plod sodelovanja s priznanim slovenskim oblikovalcem Oskarjem Kogojem.

Prefinjenost, eleganca in elementi slovenske kulturne dediščine odlikujejo tri magične komplete s simbolnim pomenom.

Komplet Zlato sonce, ki je sestavljen iz dveh ogrlic in uhanov, je navdihnjen s simbolno močjo sonca. Kot simbol svetlobe in topline sonce predstavlja izvor moči, energije in vsega, kar je povezano z življenjem. Njegov vpliv povezujemo s srečo, močjo zdravljenja in vitalnostjo, zato je komplet Zlato sonce lep poklon topline vašim najbližjim predstavnicam nežnejšega spola.

nakit

Delček bogate kulturne dediščine Slovencev se skriva v ogrlici z obeskom Venetske golobice. Ta prastara podoba je imela velik simbolni pomen za rast slovenskega naroda, poleg tega pa Zlata golobica predstavlja mikro in makro kozmos, ki sta povezana s pomočjo ljubezni. Ogrlica Venetska golobica naj bo medij za prenos sporočila naklonjenosti in ljubezni vaši najdražji.

Kolekcijo Skrivnosti sklene komplet dveh ogrlic in prstana Jajce Lingam. Pri oblikovanju kompleta je oblikovalec uporabil elemente različnih likovnih prvin – v nakitu je tako prisotna kultura idrijske čipke, krasi pa ga znak vrtnice, ki je ujeta v božansko obliko jajca.

https://www.revija-liza.si/media/cache/upload/Photo/2017/10/24/kolekcijo-skrivnosti-sklene-komplet-dveh-ogrlic-in-prstana-jajce-lingam_intext_image.jpg

Jajce, kot prastar simbol predstavlja stvarjenje in življenje, zato naj komplet s simbolnim pomenom kot darilo zaznamuje pomembne življenjske prelomnice.

Navdih za kolekcijo srebrnega nakita Skrivnosti je oblikovalec našel v univerzalnih temah, kot so življenje, ljubezen, narava, moč energije, identiteta, narodni in s tem tudi lastni izvor ter jo obogatil z elementi slovenske kulturne dediščine. Kosi nakita so na voljo v različnih dimenzijah, vsak izdelek pa nosi žig Zlatarne Celje s podpisom Oskarja Kogoja. Kolekcija je primerna za vse priložnosti in namenjena tistim, ki cenijo nakit z bogato simboliko.