"Pričetek zgodbe, ki nosi ime MonIva, sega ne dolgo nazaj, ko sem kot brezposelna mamica, sicer profesorica razrednega pouka, ob svoji hčerki ustvarjala razne pripomočke za igro, dekorativno opremljala sobico zanjo in ob tem sledila tudi praktičnosti in trendom."

Tako začne svojo zgodbo opisovati Simona Sotošek, ki se je zaradi spodbude in podpore partnerja odločila, da svoje izdelke pokaže in ponudi javnosti.

Izdelki so narejeni pretežno ročno, iz raznega blaga, lesa in drugih materialov, namenjeni pa so predvsem najmlajšim otrokom.

"Navdih mi vliva najmlajša članica MonIve, hčerka, ki je tudi glavna preizkuševalka in najbolj iskren kritik," je še povedala avtorica izdelkov.

Simona Sotošek, ustvarjalka"Poleg estetike mi je izredno pomembna tudi funkcionalnost, saj menim, da je v časih, ki za večino niso najbolj naklonjeni množični potrošnji, bistvenega pomena, da ima neki izdelek 'daljši rok trajanja'. Kaj s tem mislim? Mobile, ki jih imajo dojenčki navadno nad posteljico, lahko pozneje, ko otrok raste, prestavimo kamorkoli v sobo, obesimo namesto lestenca in še vedno deluje dekorativno."

"Za zdaj izdelujem otroške šotore, otroške taburete z možnostjo shranjevanja igrač, otroške mobile, zastavice, torbe za shranjevanje drobnarij. Želja, kaj še izdelovati, je še veliko in močno upam, da tudi ostali prepoznajo dušo izdelkov MonIva."

Kje jo najdete?

Simona vam bo izdelke pokazala na Facebook strani MonIva.

Lisa - 1/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 1/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.