Tjaša ustvarja pod imenom Stella Spary Paint, proces slikanja s spreji pa ustvarja v obrani smeri

Tjaša je študentka založništva na Filozofski fakulteti, zanima jo umetnost v vseh oblikah, njena največja strast pa je 'spray painting' oz. slikanje s spreji. "Gre za zvrst ulične umetnosti, ki pri nas še ni razširjena," je poudarila ustvarjalka in dodala, da sta jo k tej zvrsti slikanja pritegnili edinstvenost in posebnost tehnike.

"S 'spray paintingom' sem se prvič srečala leta 2006, ko sem bila na dopustu na Malem Lošinju. Fasciniral me je ulični umetnik, ki je vsak večer sredi mesta s svojo umetnostjo privabil velik krog gledalcev. Navdušile so me tehnika in slike, ki so bile neverjetne, drugačne od tega, kar sem poznala do tedaj."

Pred dobrim letom jo je nekega dne prešinilo, ogledala si je nekaj postopkov na spletu in odšla v trgovino ter domov prinesla prvo zalogo sprejev. "Tako sem odkrila zvrst umetnosti, v kateri najbolj uživam. Za slikanje uporabljam spreje in različne pripomočke. Ustvarjam na različnih površinah, vendar je moja najpogostejša izbira poseben 'glossy' papir." In zakaj je ta tehnika tako posebna? "Umetnik si mora že pred začetkom vizualizirati končno sliko, postavitev elementov znotraj nje ter zaporedje vseh plasti, ki jih je treba nanesti za želeno končno podobo.

Te plasti nato nanaša v obratnem vrstnem redu, kar zahteva nekaj vaje. Proces slikanja torej poteka v nasprotni smeri," nas je poučila ustvarjalka, katere izdelki so res nekaj posebnega, o čemer se boste lahko kmalu prepričali na lastne oči, saj Tjaša načrtuje razstavo svojih del.

Tjaša ČebašekKje jo najdete?

Tjaša vam bo svoja dela razkazala na Facebookovi strani Stella Spray Paint.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 36/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 36/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.