Se vam zdi, da se v trgovini vedno postavite v vrsto, v kateri je treba čakati najdlje? Preberite nekaj trikov, s katerimi prihranite čas pri nakupovanju.

Najhitrejša blagajna

Vedno se postavite v tisto vrsto, v kateri je najmanj ljudi. Ne glede na to, kako polne nakupovalne vozičke imajo. Pri New York Timesu so izračunali, da traja pozdravljanje, poslavljanje, pospravljanje v vrečko in plačevanje v povprečju 41 sekund, za vsak artikel pa štejte še dodatne 3 sekunde. Torej se ljudje z manj stvarmi na blagajni zadržijo dlje.

Poleg tega se splača izbrati blagajno, ki je skrajno levo. Večina ljudi je desničarjev, zato prej izberejo blagajne na desni strani.

Izogibajte se kupovalcem sadja in starejšim

Če v trgovini sadje in zelenjavo tehtajo na blagajni, nakupovalni voziček raje postavite za tiste, ki jedo čips. Tudi oddajanje steklenic in reklamacije zahtevajo svoj čas.

Bodite pozorni tudi na to. Starejši ljudje plačujejo v večini z gotovino, si pa vzamejo še nekoliko več časa za odštevanje drobiža, ki ga imajo običajno v drugi denarnici.

Dan za nakupe

Kupujte ob torkih. Takrat imajo trgovine največ ponudbe, v začetku tedna pa so tudi bolj prazne. Trgovine so najbolj prazne pol ure do petnajst minut pred zaprtjem. Res pa je, da se lahko zgodi, da nečesa ne bodo več imeli.

Najboljša priprava

Kdor ve, kje je kaj v 'njegovi' trgovini, prihrani čas in pa tudi denar. Dlje smo v trgovini, toliko večja je verjetnost, da bomo kupili nekaj, česar sploh ne potrebujemo.