Urška je ljubiteljica živali, ki svoj prosti čas najraje preživlja v naravi in v svojem ustvarjalnem kotičku.

"Že od majhnega sem uživala v barvanju, risanju in nasploh vseh kreativnih postopkih. Rada sem sodelovala na delavnicah in spoznavala nove tehnike ustvarjanja. Vonj po lesu in ljubezen do ustvarjanja z njim me spremlja že od majhnega, moj ded je bil namreč lesar in v svojem delu je neizmerno užival. Še vedno se navdušujem nad izdelki, ki jih je ustvaril, pri njih pa mi je najbolj všeč to, da dihajo z nami in so trajnostni," je začela svojo pripoved ustvarjalka, ki je tudi za lastno ustvarjanje izbrala ta naravni material.

"Osnova za moje oblikovanje je slovenski les, ki je preprost, topel in živ. Na podlagi ilustracij ga najraje transformiram v prisrčne živali in cvetlice, ki s pomočjo barv zasijejo v obliki brošk, uhanov, lasnic, prstanov in magnetov. Uhani so pritrjeni na nealergeno kovinsko osnovo brez niklja, zato so primerni tudi za občutljiva in otroška ušesa."

Urška Colarič"Vsak kos je unikaten, kot je tudi vsak izmed nas, predvsem pa je narejen z veseljem. Prav takšnim veseljem, kot ga začutim ob pozitivnih odzivih strank. Z veseljem spoznavam, kakšno moč imajo moji izdelki, saj po eni strani povezujejo, pomirjajo ter budijo našo otroško dušo. Sama se trudim živeti čim bolj naravno in zdaj si življenja brez svojih izdelkov ne znam več predstavljati. Ko grem po opravkih, si vedno nadenem kos nakita, ki sem ga ustvarila. Tako s seboj nosim tisto čisto, brezskrbno energijo, ki me varuje, tudi ob stresnih situacijah."

Kje jo najdete?

Na spletu si lahko Urškine izdelke ogledate na Facebook strani Voleska, Instagram profilu (@voleskaccessories) ter v Etsy trgovini.

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti. Foto: osebni arhiv.

Liza - 5/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 5/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.