Vse, kar se je v preteklih letih nabiralo samo v moji glavi, je pred pol leta začelo dobivati življenje, obliko in barvo.

"Ustvarjanje in umetnost sta že od nekdaj v meni. Že v otroških letih sem rada risala in ustvarjala nakit iz korald, fimo mase, filca in podobnih materialov, pletla, pozneje pa sem se umetniško izražala tudi v gledaliških igrah. Med študijem na pravni fakulteti je moj umetniški 'jaz' začasno zamrl, strast do ustvarjanja pa je ostala in ideje so se kopičile v meni. Pred kratkim se je želja po kreiranju vrnila, ideje so zaživele. Vse, kar se je v preteklih letih nabiralo samo v moji glavi, je pred pol leta začelo dobivati življenje, obliko in barvo. Tako je začel nastajati barvit, sodoben, nosljiv in zgovoren nakit čistih linij in z boemskim pridihom, ki ga predstavljam pod imenom U-stvarjalnica," se je predstavila Urška, katere nakit je drzen, poseben in samosvoj – tako kot ona sama.

"V tehniko ovijanja vrvi s prejo različnih materialov in barv sem se zaljubila, saj lahko ustvarim različne oblike nakita iz različnih barv. Navdih včasih najdem tudi v drugih stvareh, zato nakitu dodajam tudi matice ali podložke, ključke ali ključavnice, ki mu dajo poseben rahlo industrijski videz," je še povedala ustvarjalka, ki s tehniko ovijanja vrvi ustvarja ogrlice, zapestnice in uhane, v načrtu pa so še prstani in broške.

"Proces spreminjanja ideje in različnega materiala v nekaj lepega, novega in zanimivega me izpopolnjuje in osrečuje. Najlepše pri tem pa je, da z nakitom razveselim ljudi in da ga ti tudi z veseljem nosijo."

Kje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na njeni Facebook strani U-stvarjalnica.