Ana je po poklicu (bodoča) magistra arhitekture, po duši pa oblikovalka, ustvarjalka in aranžerka.

"Moje veselje do oblikovanja in cvetja je staro, kot sem stara jaz, saj je bila ena izmed babic navdušena cvetličarka, druga izredna lepopiska. Od malega sem rada risala, vedno in povsod. Mogoče sem se prav zaradi veselja do umetnosti in oblikovanja odločila, da po končani gimnaziji študij nadaljujem na ljubljanski fakulteti za arhitekturo. Študij mi je odprl povsem nova obzorja, mi dal širino in me naučil, kako k težavam pristopiti celostno in konceptualno,“ je dejala Ana, ki vsa znanja, pridobljena med študijem, lahko danes aplicira na vsa področja, na katerih ustvarja.

"Veseli me, da ni to zgolj arhitektura, ampak še mnogo drugih področij. Trenutno se največ ukvarjam z oblikovanjem celostnih vizualnih podob porok, oblikovanjem cvetličnih aranžmajev in z grafičnim oblikovanjem, oblikujem pa tudi druge stvari, ki nas vsakodnevno obdajajo; kakšno grafiko za otroške sobice ali kar tako, za lepši dom," je opisala področja delovanja kreativka, ki obožuje naravo – predvsem hribe – in kulturno dediščino.

"Obožujem rože z domačega vrta, bujno naravo, rožice v mojih grafikah, vonj po svežem lesu, les v vseh oblikah, stare kozolce, kamnite stare hiše, vonj po kavi … Kam me bo moja oblikovalska pot ponesla, ne vem, a želim si, da bom vsakodnevno obdana z novimi oblikovalskimi izzivi in bom do konca življenja lahko počela to, kar počnem najrajši. Oblikovala."

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) Foto: Foto: osebni arhiv, Nastja Pugelj, Neža Reisner, Ujeti trenutek

Liza - 15/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.