Andreja je že od malega rada raziskovala naravo in si zamišljala, kako bi z naravnimi materiali izrazila svojo kreativnost.

Oblikovanja se je prvič lotila, ko je njena hči praznovala prvi rojstni dan. Naredila je torto in ob uporabi sladkorne mase so njeni prsti kar sami začeli oblikovati čudovite figure, ki jih je postavila na torto. Gostje so bili navdušeni, ona pa je začela ustvarjati in se zavedati, da si to želi početi v življenju.

“Pri svojem delu rada uporabljam naravne materiale. Posvetila sem se lončarstvu, kjer poleg uporabne keramike v sodelovanju z Lumino ustvarjam tudi informirane lončke in magična bitja – trenutno zmaje in samoroge. Vendar pa izdelujem tudi lončke, v katerih se kopa morska deklica, po naročilu naredim tematski keramičen lonček za kogarkoli in tudi keramični umivalnik sem že izdelala po naročilu,” nam je zaupala ustvarjalka, ki se loti vsega, v kar verjame, da bo doseglo svoj namen.

“Rada tudi organiziram tematske dogodke, povezane s pravljičnim svetom,” je še povedala Andreja, ki je že dekorirala poroke in poskrbela za organizacijo najrazličnejših tematskih zabav. Ker Andreja iz običajnih stvari naredi nekaj čarobnega, ji prijatelji pravijo kar ustvarjalni MacGyver.

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) Foto: osebni arhiv

Liza - 21/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.