Maja je že kot otrok v rokah najraje držala barvice, svinčnike, flomastre in porisala vsak kos papirja, ki ji je prišel pod roke. "Na to obdobje me še danes spominja porisan rojstni list, ki sem ga doma našla v 'prepovedanem predalu' z vsemi pomembnimi družinskimi dokumenti in ga veselo uporabila za svoje čečkanje."

V srednji šoli (obiskovala je umetniško gimnazijo, likovna smer) se je naučila uporabljati barve. "Najljubše so mi bile barvice, saj so mi omogočale zelo natančno risanje. 

fs

Pozneje sem slikala z akrili na papir, dokler nisem na fakulteti (študij je nadaljevala na mariborski pedagoški fakulteti, smer likovna pedagogika) odkrila oljnih barv. Spoznali smo jih kot eno izmed tehnik pri uri slikarstva. Ni mi dalo miru, zato sem začela z oljnimi barvami na platno eksperimentirati doma. Nastala je prva oljna slika z nešteto detajli, ki so jo povezovali v čudovito celoto.

fds

Od takrat sem akrile pospravila v predal, oljne barve pa so postale moje zveste spremljevalke," nam je zaupala Maja, ki se s slikanjem intenzivno ukvarja zadnja štiri leta. "Z leti sem dozorela in izpopolnila stil izražanja.

grg

Sem perfekcionist, zato neizmerno uživam v ustvarjanju realističnih del z veliko detajli, podrobnosti in barvami, ki dajo sliki osebni pečat. Na pobudo prijateljev in znancev sem pred kratkim začela tudi risati karikature.

vcx

Po večletnem zatišju sem spet odprla škatlico z barvicami in začela raziskovati njihovo zgodbo na papirju. Odziv ljudi na karikature je zelo pozitiven, zato bom nadaljevala tudi v tej smeri. Ni lepšega občutka, ko nekomu podariti nasmeh s svojim delom, ki ga z veseljem opravljaš."

Lisa - 17/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 17/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.