"Moj žepek je sinonim za otroško nosilko, ki sem jo vzljubila in uporabljala od rojstva drugega sina pa vse do zdaj, ko bo star dve leti. Vendar je za izdelavo takšne nosilke bistven vsak centimeter in je prodaja zgolj po spletu – brez osebnega stika – zelo otežena. Zato sem razmišljala, kaj lahko ponudim že tako nasičenemu trgu s tekstilom. Praktičnost in estetiko. Unikatnost.

Pristen individualen stik s kupcem in njegovo čustveno izkušnjo. To so moja ključna vodila pri poslu, ki je nastal iz moje strasti," je svojo pripoved začela Melita, avtorica unikatnih predpasnih obojestranskih oblekic Me Elita za deklice, ki se nosijo čez pajkice ali hlače – kot tunika.

ghf

"Veseli otroški motivi, živalski vzorci na naravni podlagi, klasične bele pike na črni podlagi ter nepogrešljiv džins so bili inspiracija za preprost kroj oblekice. Od prvotnih železnih pritiskačev do trenutno uporabljanih lesenih gumbov v naravni ali pisanih barvah."

mb

Njena ponudba obsega tudi druge kroje oblekic. In od kod ideje? "Priznam, da me inspirira predvsem splet. Ideje in navodila so dandanes na voljo brezplačno in so neskončen vir novih osnutkov za izdelke. Inovativni poslovni modeli pa poskrbijo, da lahko svoje kupce razveseliš kadarkoli, in to z obvladljivimi stroški.

kgk

Najbolj uživam, ko prilagajam obstoječe kroje in iščem enostavnejše in bolj praktične rešitve. Za življenjski cikel izdelka še vedno skrbim popolnoma sama. Le tako je kakovost zagotovljena, stranke zadovoljne, moja ustvarjalnost pa živi naprej."

Melita svoje unikatne oblekice razstavlja na Facebooku.

Lisa - 15/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.