Meta uživa v ponovni uporabi različnih materialov, zato pod imenom Taleriba oblikuje in ustvarja tekstilne blazine v obliki rib iz recikliranega džinsa in dekorativnega blaga ter polnjene s poliestrskim polnilom.

“Kot arhitektka se ukvarjam z notranjo opremo, moj hobi pa je šivanje. Z njim sem se srečala v otroštvu pri babici. Očaral me je njen stari šivalni stroj z lesenima predaloma, ki sta skrivala polno zanimivih predmetov, in vreča z živopisnimi ostanki tkanin, kjer sem lahko poiskala blago za novo oblekico za punčko. Na tiste čase me spominja prav ta šivalni stroj, ki mi ga je babica potem podarila,” nam je zaupala Meta, njeni prvi izdelki pa so nastali ravno na tem šivalnem stroju, pozneje pa ga je nadomestil električni.

“Za popestritev ambientov sem oblikovala in izdelala blazine v obliki prijaznih rib. Iz tega je nastala serija blazin Taleriba, ki se razvija in dopolnjuje. Prvotna ideja je bila ponovno vdihniti življenje starim kavbojkam,” je še povedala ustvarjalka, ki iz enega para hlač izdela eno blazino v obliki nasmejane ribe in ji doda plavuti iz dekorativnega blaga. “Vsaka riba je unikatna, kot imajo vsake kavbojke svojo lastno zgodovino. Nekatere so le zdrgnjene, nekaterim se zgodilo kaj hujšega in jim je bilo treba zakrpati strgano koleno. Manjše ostanke džinsa kombiniram z različnim dekorativnim blagom in uporabim za izdelavo manjših rib,” je še povedala ustvarjalka.

Njene ribe so odlični vzglavniki za udobno dremanje na kavču, na plaži in med potovanjem ali kot dekoracija, ki vedno vrne nasmeh. “Z njo boste razveselili prijatelja, zlasti če je ribič,” je še poudarila Meta. Skupaj s prijateljico Jano Šuligoj, ki se ukvarja s kvačkanimi izdelki, pa izdeluje tudi 'ribe v mreži' – prikupne in uporabne kombinacije torb in blazin. “Upam, da vam bodo moje nasmejane ribe v najmanj tako veselje kot meni, ko jih izdelujem.”

Besedilo: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) Fotografije: osebni arhiv

Liza - 35/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 35/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.