Natašin prvi medvedek je nastal daljnega leta 2000 kot darilo za mamin okrogli rojstni dan. Danes v njenem svetu živi 20 različnih živalic. In prav vse so šivane ročno.

''Takratno iskanje materiala in sploh načina izdelave se je zdelo brezupno in neizmerno težko,'' je dejala Nataša, ki ni imela šiviljskega predznanja, a se je s pomočjo spleta in knjig znašla in zastavljeni projekt tudi dokončala.

Po nekaj letih se ji je utrnila ideja, da bi začela ustvarjati pod imenom NAT. Tako je nastal Natašin Plišasti svet, v katerem trenutno živi 20 različnih živalic in tudi nekaj drugih izdelkov.

''Za vsako živalco izdelam kroj in se lotim šivanja. Sestavim vse dele, tačke, trupe, repke, ušeska, smrčke ..., nato s plastičnimi gumbki vdahnem dušo živalci, ki z majhnimi črnimi 'očki' zvedavo gleda v svet in čaka, da pride v roke prijaznim lastnikom, ki bodo zanjo lepo skrbeli. Trudim se, da vse dele skrbno zašijem in pri tem uporabljam močnejšo šiviljsko nit, ki vzdrži veliko ljubezni.

Zakaj pa jih šivam ročno in pri tem porabim za vsak izdelek kar nekaj ur? Ker s tem igrači dodam dušo in naredim izdelek, ki je vreden nekaj več kot navaden 'pliško'.

Vsi izdelki imajo pridobljen certifikat Obrtno-podjetniške zbornice in s ponosom nosijo oznako SLO ART&CRAFT – umetnostna obrt,'' je poudarila ustvarjalka in dodala, da sicer ne dela po naročilu, z veseljem pa preoblikuje kakšen kos na obstoječih živalcah, kaj doda in odvzame, zamenja barvo ali celo spremeni velikost.

Nataša pa ne bo ostala le pri plišastih igračkah, izpod njenih rok namreč že nastajajo prikupne pupe.

Kje jo najdete?

Natašin plišasti svet lahko spremljate na Facebook strani NAT.

Foto: MetiBeti - www.metibeti.com, osebni arhiv

Lisa - 35/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 35/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.