Sandrina ustvarjalna zgodba sega že v čas, ko je v osnovni šoli obiskovala različne rokodelske krožke.

“Moja mama oziroma rejnica me je naučila križkanja, to je šivanje prtičkov s križci, pozneje pa so v moje življenje stopali različni ljudje in vsak je pustil pečat na moji ustvarjalni poti. Neka starejša gospa me je pri 22 letih naučila osnov kvačkanja, pozneje pa sem svoje znanje tudi izpopolnjevala, večinoma iz revij. Šivala sem tudi gobeline,“ nam je zaupala vsestranska ustvarjalka, ki je poleg kvačkanih prtičkov začela kvačkati tudi angelčke, velikonočna jajčka, uhančke, otroške kapice, lasnice, gumice in obročke.

“Ugotovila sem, da lahko uporabljaš tudi različne materiale, ne samo preje in volne, ampak tudi žico in perle,“ je povedala Sandra, ki je tako začela ustvarjati še nakit. “V zadnjem letu in pol del mojega nakita predstavlja tudi šivan nakit iz steklenih perlic različnih oblik in barv, poldragih kamnov ter kristalov,“ je še dodala ustvarjalka, ki ima veliko idej in se med ustvarjanjem prepusti čustvom.

“Ideje se rojevajo tako hitro, da še sama sebe komaj dohajam. Uporabljam različne tehnike. Zaneslo me je tudi v svet papirčkanja, saj izdelujem različne voščilnice in darilne kuvertice za vse priložnosti. Voščilnice izdelujem v tehniki pick point, iris folding ter s pomočjo rezalnih in embosirnih šablon. K temu pa spada tudi kaligrafija, saj vam po želji tudi izpišem kakšno misel. Strast ter ljubezen do ustvarjanja je moje življenje pripeljalo do te točke, da sem svoj hobi razvila v nekaj več in svoje izdelke predstavila trgu. Za večino svojih izdelkov imam tudi Art&Craft certifikat.“

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) Foto: osebni arhiv