Sanja pod imenom Stone art by Niwaj ustvarja čudovite poslikave na kamne.

"Vse skupaj se je začelo na morju, kjer sem na plaži našla zares čudovite bele in ploščate kamne. Nanje sem napisala imena svojih domačih in to objavila na Facebooku. Kmalu so me prijatelji prosili, ali lahko naredim magnete še za njih, nato pa sem jih naredila še za njihove hišne ljubljenčke,“ je začetek svoje ustvarjalne zgodbe s poslikanimi kamni opisala Sanja in poudarila, da so magnetki velik uspeh tudi na porokah in drugih praznovanjih, kjer jih uporabijo za sedežni red in obenem še kot darilo povabljenemu. "Rišem tudi druge motive, kot so snežaki, hiške, obala, lepe misli in različne mandale. Slednje so požele velik uspeh na nakitu, ki sem ga začela izdelovati pred kratkim,“ je še povedala ustvarjalka, ki pravi, da je presenetljivo, da nakita iz kamna sploh ni težko nositi.

"Je pa definitivno unikaten kos, ki popestri in osveži.“ Nas je seveda zanimalo, kako ga izdela. "Kamnov ne brusim ali režem in če se le da, jih tudi ne pobarvam v celoti. Barvam jih z akrilnimi barvami, pri detajlih pa si pomagam tudi s tankim alkoholnim flomastrom. Po barvanju jih prelakiram z vsaj dvema slojema zaščitnega laka, da dlje časa ohranijo svežo barvo in so bolj odporni tudi proti fizičnim vplivom.“

Če vas zanima unikaten kamnit nakit ali dekorativni izdelki, če želite poslikavo po naročilu, se lahko obrnete na Sanjo preko Facebook strani Stone art by Niwaj (www.facebook.com/stoneartbyniwaj).

Besedilo: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) Foto: osebni arhiv in Rok Alboje (portret)

Liza - 11/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.