Tanja je po rojstvu sina iskala odejico za v voziček. “Želela sem mehko, toplo in luštno odejo. Že od nekdaj so me privlačili izdelki, ki so drugačni, zato sem zasledila velike odeje iz debele volne. Pomislila sem, da bi nekaj takega, seveda v manjši različici, pasalo tudi v voziček,“ nam je zaupala Tanja, ki je iskala prodajalca takšnih odej v Sloveniji, ker pa ga ni zasledila, se je odločila, da bo poiskala material in odejico izdelala sama.

“S pletenjem nisem imela izkušenj, zato sem vse potrebne informacije za delo izbrskala na spletu. Nastali izdelek mi je bil zelo všeč, tudi partner in prijatelji so bili nad njim navdušeni, seveda je bilo najpomembnejše, da je odejica v vozičku grela tudi Alekseja. Objavila sem nekaj fotografij na Instagramu in dobila veliko vprašanj, kje sem jo kupila. Padale so pozitivne kritike in porodila se je zamisel, da bi takšne odejice lahko ponudila tudi drugim mamicam, ki si želijo bolj posebnih izdelkov.” In tako sta s fantom registrirala podjetje, poiskala dobavitelja s kakovostnim materialom ter začela delati.”

Odločila sva se za uporabo mehke naravne merino volne in pa veganske volne mammoth iz akrilnih vlaken. Na voljo je veliko dimenzij in barv odej, ki jih največkrat kupujejo za darila ob rojstvu, raznih praznikih, obletnicah in pa kot darilo za poroko. Za bolj individualen nakup sva v ponudbo iz volne dodala še šale, ki se izvrstno podajo k vsaki opravi. Ti so izdelani iz prave merino volne. Želela sva razširiti otroško ponudbo, zato sva začela plesti iz bombažnih cevi, ki bi jih zašila sama. Tako je nastal 'oblak', zelo mehka igralna podloga za otroke vseh starosti. Bombažne cevi so ravno prav velike, da jih otroci ne morejo izvleči, in dovolj majhne, da so primerne za senzorično igro. Oblaku se je pridružila še 'bumper kitka', ki se lahko uporablja na več načinov. Primerna je za 'tummy time', obrobo v otroški postelji, talne postelje, 'baby proof' in še kaj bi se našlo. Oba izdelka sta narejena iz bombaža in polnjena z mehko poliestrsko peno,“ je povedala in dodala, da rada preizkuša nove stvari, zato se je lotila tudi izdelave torbic.

“Preizkusila sem material t-shirt yarn, iz katerega je mogoče izdelati marsikaj,“ je zaključila Tanja, ki je novo poslovno pot začela ljubiteljsko, predvsem pa ni pričakovala tako pozitivnega odziva iz Nemčije in Hrvaške.

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) Foto: Amadeja Knez in osebni arhiv

Liza - 29/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 29/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.