Alenka ustvarja unikatne, naravne in hkrati uporabne izdelke

"Od mladih nog mi je pri srcu dekorativno oblikovanje različnih materialov. Moji začetki rezljanja rib segajo nekaj let nazaj, ko sem med preživljanjem poletnih dopustov na Visu iz naplavljenega lesa izdelovala nakit – verižice, prstane, dekoracije za prostor ...

Pred dvema letoma sem od prijatelja dobila tračno žago in začela rezljati večje ribe, ki jih povezujem z vrvjo. Prijatelji so opazili moje izdelke in mi ponudili pomoč pri oblikovanju logotipa, fotografiranju izdelkov, postavitvi spletne strani, tiskanju vizitk, servisiranju žage ..." je svojo pripoved začela Alenka, ki se podpisuje pod blagovno znamko Riba Alenka.

"Tako me je poimenoval lokalni mizar, ki mi pripravlja les za nadaljnjo obdelavo in me vedno nauči kaj novega o lesu, na primer, kako ga postarati, kakšne vrste obdelav so možne ob predpostavki, da nimam profesionalnih strojev za delo in včasih tudi improviziram," je dejala ustvarjalka, katere vodilna nit je izdelati unikaten, naraven in hkrati uporaben izdelek.

"Podstavki za vročo kavico, čaj oziroma vročo posodo, deske za narezek, obeski za ključe, magneti so iz masivnega lesa – macesna, češnje, hruške, oreha, hrasta, akacije, žgane akacije, smreke," je naštela Alenka nabor izdelkov iz svoje ponudbe in poudarila, da so vse njene 'ribe' ročno izdelane, pobarva pa jih lahko tudi v modro, zeleno, belo ali katero koli drugo barvo. In zakaj ravno ribe? "Riba simbolizira blagostanje, srečo in svobodo. Ribe vam prinašajo srečo, zaupajte jim svojo željo in uresničila se vam bo."

alenka lobodaKje jo najdete?

Alenka ima spletno stran www.ribaalenka.com, najdete pa jo tudi na Facebookovi strani Alenka Loboda.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 15/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.