Modna revija ji je bila pravi izziv

Ana je začela ustvarjati po naključju, čeprav je imela vedno v sebi strast in potrebo po ustvarjanju. Že od malih nog je v marsikateri stvari našla drugoten namen, bila je praktična in ravno ta praktičnost jo je povezala s kreativnostjo.

"Če česa nisem mogla imeti, sem si to izdelala kar sama. Tu se je zgodba o ustvarjanju nakita tudi začela. Zaradi premajhnega prstana sem si naredila dovolj velikega. Poleg prstana sem morala imeti še barvno usklajeno ogrlico in uhane. Po tem kompletu je sledilo še mnogo kosov zame in za kolegice," je dejala Ana, ki je imela ob sebi ljudi, ki so ji vlivali pogum, zaradi česar se je pokazala javnosti in začela oblikovati nakit pod blagovno znamko Fra by Ana Redek.

"Imela sem prvo razstavo in dobila sem veliko pohval. Povabili so me na modno revijo, ki je bila zame velik izziv, saj sem morala takrat nastopiti v zaodrju in nič več na odru, kot sem bila vajena pred leti. Uspelo mi je in izkušnja je bila fantastična. Pripraviti nakit za vsa dekleta v tako kratkem času, to je veliko dela, a tudi užitkov. Ko vidiš manekenke, kako se sprehajajo po modni brvi in nosijo tvoj nakit, je prelepo," je še dejala ustvarjalka, ki nakit izdeluje po meri, saj je bolj svečan in izdelan iz kvalitetnih materialov.

Ves nakit izdeluje ročno, le različne klešče so ji v pomoč, sicer pa za izdelavo potrebuje precej potrpljenja, v izdelke pa vnaša tudi vso svojo ljubezen. Čeprav občasno vodi ustvarjalne delavnice, se z ustvarjanjem ne preživlja, si pa to želi v prihodnje. "Obožujem ustvarjanje in upam, da bom nekega dne to lahko počela bolj resno, kot službo."

ana redek furlaničKje jo najdete?

Ana svoj unikatni nakit objavlja na Facebookovi strani Fra by Ana Redek, spletna stran www.fra-by-anaredek.com pa je v izdelavi.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 39/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 39/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.